HIRDETŐ

Forrás: facebook: Flatyesz Bisztró

Csábító illatos Kárpáti borzaska

Sűrű szálláshelyekkel tarkított nyári kirándulásaink közepette fedeztük fel a Kárpáti borzaska receptjét. A helyi kocsmában az ízletes borzaska tálalásának látványa és illata olyan csábító volt, hogy a tulajdonossal való pár rövid beszélgetés után elhatároztuk, hogy megpróbáljuk elkészíteni otthon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g sertésszűz Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 100 g nyírfacukor Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az első lépés az, hogy a sertésszűzt vékony szeletekre vágjuk. Amikor a szűzt szeleteljük, fontos, hogy a szeletek egyenletesek legyenek, hogy a főzés során egyenletesen tudjanak megpörkölődni.

2. Lépés

A sertésszűz szeleteket megforgatjuk a tojásban és a zsemlemorzsában. Azt javaslom, hogy ezt kétszer ismételjük meg, hogy a húson vastagabb és ropogósabb legyen a bunda. Azután serpenyőben, forró olajban mindkét oldalukat megpirítjuk.

3. Lépés

Amikor a hússzeletek szép aranybarnák, megszórjuk őket a nyírfacukorral és addig pirítjuk őket, míg a cukor karamellizálódik. Vigyázzunk, hogy az égetett cukor nagyon forró, és könnyen megég!

4. Lépés

Végül a tejet öntjük a húsra, és fedő alatt, kis lángon pároljuk a húst, míg szépen megpuhul.

5. Lépés

Köretként a hagyományosan nokedlit szoktunk hozzá tálalni, ezt a zsemlemorzsában forgatjuk. De főtt burgonya is kiváló hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új