Forrás: freepik
Csáky töltött sertésszelet
Ínycsiklandó recept, próbáljátok ki!
Hozzávalók
- 4 ks sertésszelet
- 1 ks nagy padlizsán
- 2 ks közepes paradicsom
- 2 ks közepes fehér hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- fokhagymapor
- 1 dl napraforgóolaj
- 20 g vaj
- 1 csipet rozmaring
Eljárás
Készíts elő minden hozzávalót a konyhapulton. A sertésszeleteket kérdezd meg a hentesnél, hogy vékonyra szeletelje le. Előkészítésnél a fűszerek használatával ne legyél fukar, de figyelj a sózásra, könnyen túlzásba lehet vinni.
A padlizsánt mosd meg, vágd félbe hosszában, majd vágd kockákra és sózd be. Hagyd állni 20 percet, így kicsit megpuhul és kivesszük belőle a keserű ízt. Ezt a lépést ne hagyj ki, hihetetlenül fontos a tökéletes végeredmény érdekében!
A felaprított hagymát és fokhagymát kezdd el dinsztelni a száraz serpenyőben, majd öntsd hozzá az olajat és a vajat is. Ne ijedj meg a vajtól, ettől lesz igazán ízletes a padlizsán. A fokhagymát pedig sose pirítsd túl, mert akkor megkeseredik!
A padlizsánt add hozzá a dinsztelt hagymához és fokhagymához. Fűszerezd ízlésed szerint. Adj neki egy kis rozmaringot is, hogy különleges, üde ízt adjon neki. Főzd 15 percig, majd tedd félre.
A sertésszeleteket sózd és borsozd, majd süsd 1-1 percig mindkét oldalán egy serpenyőben. Fontos, hogy még ekkor ne főzd túl őket, mert a sütőben még tovább fog puhulni.
Ha a szeletek mindkét oldala megpirult, rakd őket egy tepsibe, majd a sült hagymás-padlizsán keveréket kanalazd a húsokra. Tedd be a sütőbe 180 fokra körülbelül 20 percre.
A paradicsomot vágd félbe, csepegtess rá egy kis olajat, sót, borst és rakd a tepsibe a húsok mellé. 10 perc múlva, amikor a hús már szépen megpirult, a töltelék pedig összeérett, kész is van a Csáky töltött sertésszelet! Gondoskodj a friss salátáról, kenyérről és élvezd az ételt!