HIRDETŐ

Forrás: canva

Csalamádé telire

A Csalamádé telire egy hagyományos magyar savanyúsági étel, amely a nyár végén, a betakarítás időszakában készül, amikor a zöldségek szüretre érettek. Főként káposzta, paprika, paradicsom, uborka, hagyma, répa és cékla kerül bele, valamint ecetes-sós páclébe áztatjuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg fehér hagyma Hozzáadott
  • 1 kg sárga paprika Hozzáadott
  • 1 kg zöld paprika Hozzáadott
  • 1 kg paradicsom Hozzáadott
  • 1 kg uborka Hozzáadott
  • 2 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 3 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 l ecet Hozzáadott
  • 10 dkg Hozzáadott
  • 1 dkg törött bors Hozzáadott
  • 4 dkg babérlevél Hozzáadott
  • 2 dl napraforgóolaj Hozzáadott
  • 20 dkg cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra a hagymát, paprikákat, paradicsomot és uborkát.

2. Lépés

Az aprított zöldségeket rétegezze egy nagy edénybe, minden réteg között pedig szórjon rá sót.

3. Lépés

A fokhagymát és a petrezselymet aprítsa fel, majd adja hozzá a zöldségekhez.

4. Lépés

A vízből, ecetből, cukorból, borsozóból, babérlevélből és az olajból készítsünk lérevalót, majd öntse az előkészített zöldségekre.

5. Lépés

Hagyjuk állni 2-3 napig, hogy az ízek összeérjenek.

6. Lépés

Amikor elkészült, töltsük üvegekbe és zárjuk le.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új