Forrás: A_Lein from Getty Images
Répatorta dió nélkül
A dió nélküli répatorta az egyik kedvenc receptem, amit már többször elkészítettem. Finom, lédús, egyszerű és tökéletes azoknak, akik nem tudnak vagy nem akarnak diót fogyasztani. Az elkészítése nem nehéz, az eredmény pedig megéri.
Hozzávalók
- 300 g Sárgarépa
- 200 g liszt
- 200 g Cukor
- 150 ml Olajok
- 3 db Tojás
- 1 bal sütőpor
- 1 TK őrölt fahéj
Eljárás
A sárgarépát meghámozzuk és finom reszelőn lereszeljük. Ez a lépés azért fontos, mert így a sárgarépából a lehető legtöbb levet nyerjük ki, ami a süteménynek egyedülállóan sima ízt ad.
A tojásokat verjük fel a cukorral. Adjuk hozzá az olajat, a sütőporral és a fahéjjal elkevert lisztet.
Végül adjuk hozzá a reszelt sárgarépát. Keverjük jól össze a tésztát.
Egy sütőformát (négyzet vagy téglalap alakú, 20 cm-es) béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45-55 percig sütjük.
Ha kihűlt, a tortát porcukorral meghintjük vagy porcukorral megszórjuk.