HIRDETŐ

Forrás: A_Lein from Getty Images

Répatorta dió nélkül

A dió nélküli répatorta az egyik kedvenc receptem, amit már többször elkészítettem. Finom, lédús, egyszerű és tökéletes azoknak, akik nem tudnak vagy nem akarnak diót fogyasztani. Az elkészítése nem nehéz, az eredmény pedig megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 300 g Sárgarépa Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 200 g Cukor Hozzáadott
  • 150 ml Olajok Hozzáadott
  • 3 db Tojás Hozzáadott
  • 1 bal sütőpor Hozzáadott
  • 1 TK őrölt fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A sárgarépát meghámozzuk és finom reszelőn lereszeljük. Ez a lépés azért fontos, mert így a sárgarépából a lehető legtöbb levet nyerjük ki, ami a süteménynek egyedülállóan sima ízt ad.

2. Lépés

A tojásokat verjük fel a cukorral. Adjuk hozzá az olajat, a sütőporral és a fahéjjal elkevert lisztet.

3. Lépés

Végül adjuk hozzá a reszelt sárgarépát. Keverjük jól össze a tésztát.

4. Lépés

Egy sütőformát (négyzet vagy téglalap alakú, 20 cm-es) béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45-55 percig sütjük.

5. Lépés

Ha kihűlt, a tortát porcukorral meghintjük vagy porcukorral megszórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új