Forrás: lenazap from Getty Images Signature
Csicseriborsó leves
Tápláló és ízletes leves, amely könnyen elkészíthető. A csicseriborsó gazdag fehérjében és rostban, így ez a leves tökéletesen laktat majd.
Hozzávalók
Fő összetevők
- 200 g csicseriborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db The Onion
- 2 db Fokhagyma gerezd
- 1 l víz
- 2 EK növényi olaj
Fűszerek és gyógynövények
- 1 tk só
- 1 tk őrölt fekete bors
- 1 tk Majoránna
Eljárás
Áztassa a csicseriborsót éjszakára vízbe.
Hámozza meg és vágja apróra a hagymát, a répát és a fokhagymát.
Melegítse fel az olajat a serpenyőben, és adjon hozzá apróra vágott zöldséget. Pörkölje, amíg a zöldség kissé aranybarnává nem válik.
Adja hozzá a beáztatott és leöblített csicseriborsót a serpenyőbe és keverje össze.
Öntse le minden vizet, és adjon hozzá sót, borsot és majorannát.
Hagyja a levest közepes lángon főni körülbelül 30 percig, vagy amíg a csicseriborsó meg nem puhul.
Hagyja pár percig állni a levest tálalás előtt. Tálalja melegen, petrezselyemmel megszórva.