HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Csipetke levesbe

A csipetke leves egyik kedvenc családi ebédem, amit már anyukámtól tanultam meg. Az illat, amit a konyhában teremt, mindig hazahozza a gyermekkoromat. Az az érzés, hogy egy-egy kanálnyi levesben benne van az anyai szeretet és gondoskodás, felbecsülhetetlen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 node petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 2 Közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Közepes petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 50 g zeller Hozzáadott
  • 400 g marhahús (legjobb a lapocka) Hozzáadott
  • 150 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A húst mosd meg, majd tedd egy nagy lábasba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzd kb. 1 órán át. Nagyon fontos, hogy a hús puha legyen, hogy könnyen szétszálazódjon a levesben. Én ezt az ellenőrzöm, hogy késsel belenyomok a húsba. Ha könnyedén bemegy, akkor jó.

2. Lépés

Közben készítsd el a zöldségeket: mosd meg, majd vágd őket apróra. A leves ízét nagyban csökkenti a zöldségek mérete, én általában nagyon apróra szoktam vágni őket.

3. Lépés

Amikor a hús megpuhult, add hozzá a zöldségeket, és ízesítsd sóval és borssal. A húst nagyon könnyen el lehet felejteni fűszerezni, de fontos, hogy a leves elején is ízesítsd, hogy az ízek jól összeérjenek.

4. Lépés

Készítsd el a csipetkét: keverd össze a lisztet és a tojást, és csipkedd bele a levesbe. Nagyon fontos, hogy a csipetke ne legyen túl nagy, mert felfúvódik a levesben.

5. Lépés

Főzd a levest még kb. 15 percig, amíg a csipetke megpuhul. Az én családomban a csipetke leves mindig a napi menük része, és remélem, a ti család otthonában is szeretni fogjátok ezt a receptet!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek