Csípős kínai tészta
Ez egy hagyományos Kínai tésztarecept. Figyelem, a Kínai fűszerekkel óvatosan bánjunk, mert nagyon erősek!
Hozzávalók
- 600 Zöldségkeverék
- 2 EK Olaj
- 5 EK Méz
- Szezám
- egy kicsit öntözővíz
- Ginger
- 5 féle kínai fűszer
- 2 gerezd fokhagyma
- Só
- őrölt fekete bors
- chili paprika
- üveg tészta
Eljárás
Először tegyen olajat a serpenyőbe, majd adjon hozzá mézet. Hagyja egy kicsit, majd szórja meg bőven szezámmaggal.
Adj hozzá zöldséget ehhez az alaphoz.
Öntözz le egy kicsit vízzel, és hagyd fedett állapotban alacsony lángon párolni.
Amikor a zöldség kész van, hagyd hogy a víz a minimumra párologjon és ízesítsd ízlés szerint (fokhagyma, só, bors stb)
Óvatosan a kínai fűszerekkel - erőteljesek.
Az eredmény íze édes-sós legyen, néha adok hozzá chillit 😊
Készítsd el a tésztaféléket vízben - tényleg csak egy pillanat, szóval figyelj.
Ezután szűrd le őket (szoktam 3/4-ét picit aprítani) Nem szükséges, de nekem így könnyebb összekeverni, jobban összeáll :)
Ezután adjuk hozzá a metélthetőt a zöldségkeverékhez, alaposan keverjük össze és közepes lángon kissé pirítsuk meg.