Forrás: ivanmateev from Getty Images Signature
Csirke ananászos kínai módra
Az ananászos csirke kínai módra az édes és savanyú íz különleges kombinációja, amely különleges kontrasztot teremt. Ez az egyik kedvenc gyors és egyszerű ételem.
Hozzávalók
- 500 g csirke
- 200 g Konzerv ananász
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 darab The Onion
- 2 kanalak szójaszósz
- 2 kanalak Kukoricakeményítő
- 1 Kanál ananászlé
- 1 kanál őrölt paprika
- olaj a sütéshez
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Vágja a csirkét darabokra. Ha sütés előtt kukoricakeményítőbe pácolod ananászlével vagy sóval és borssal, ropogós réteget kapsz, amely teljesen új dimenziót ad az ételnek.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Adjuk hozzá a csirkedarabokat, és addig pirítsuk, amíg a hús át nem sül.
Adjuk hozzá a darabokra vágott ananászt a serpenyőbe. Ha ananászkonzervet használ, akkor előtte öblítse le alaposan, hogy eltávolítsa a tartósítószert.
Adjuk hozzá a szójaszószt, a kukoricakeményítőt, az őrölt paprikát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.