HIRDETŐ
Csirke pörkölt

Csirke pörkölt

Egyik kedvenc nem török ​​ételünk :-) Van, aki csirkepaprik van aki csirkepnek hívja. Csak válassztani egy köretet, és egy nagyszerű ebéd kerül az asztalra. Jól illik tésztával, rizzsel, nokedlival, vagy akár bulgurral vagy kuszkuszszal is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 112 kg csirke hús Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kk őrölt kömény Hozzáadott
  • 12 kk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 10 szem egész fekete bors Hozzáadott
  • Vegeta izlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál sima liszt Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 3 ks Paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az olajon megpirítunk apróra vágott hagymát. Utána hozzáadjuk az őrölt paprikát, hagyjuk egy percig piríttani a hagymával, majd felöntjük egy kis vízzel és beletesszük a húst. Sózzuk, összekeverjük és lefedve hagyjuk, hogy kiengedje saját levét.

2. Lépés

Ezután a húst felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a köményt, borsozzuk, sózzuk, és puhára főzzük. Amikor a hús puha, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a paradicsomot, és újra felforraljuk. Mivel szoktam kicsit sűríteni, ezért sima lisztet kevés vízzel simára keverünk és belekeverjük a pörköltbe. Ízlés szerint adjunk hozzá vegetát, és ha csípősnek szeretnénk, chilit adjunk hozzá. Addig főzzük így, amíg a zöldségek puhára nem főnek.

3. Lépés

Közben ízlés szerint köretet készítünk, én ezúttal szarvacska tésztát készítettem. Használhat tejszínt vagy joghurtot, hogy ízesítse a pörköltjét. Nálunk mindenképpen joghurt :) Jó étvágyat kívánok!

Csirke pörkölt - előkészítő lépés 1
4. Lépés

Sok más receptet találsz a blogomon is cesminazuenal.blogspot.com és a Youtube csatornámon

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új