Csirke pörkölt
Egyik kedvenc nem török ételünk :-) Van, aki csirkepaprik van aki csirkepnek hívja. Csak válassztani egy köretet, és egy nagyszerű ebéd kerül az asztalra. Jól illik tésztával, rizzsel, nokedlival, vagy akár bulgurral vagy kuszkuszszal is.
Hozzávalók
- 11⁄2 kg csirke hús
- 4 ks paradicsom
- 2 ks hagyma
- 1 l víz
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 kk őrölt kömény
- 1⁄2 kk őrölt fekete bors
- 10 szem egész fekete bors
- Vegeta izlés szerint
- 2 evőkanál sima liszt
- olaj
- só
- 3 ks Paprika
Eljárás
Az olajon megpirítunk apróra vágott hagymát. Utána hozzáadjuk az őrölt paprikát, hagyjuk egy percig piríttani a hagymával, majd felöntjük egy kis vízzel és beletesszük a húst. Sózzuk, összekeverjük és lefedve hagyjuk, hogy kiengedje saját levét.
Ezután a húst felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a köményt, borsozzuk, sózzuk, és puhára főzzük. Amikor a hús puha, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a paradicsomot, és újra felforraljuk. Mivel szoktam kicsit sűríteni, ezért sima lisztet kevés vízzel simára keverünk és belekeverjük a pörköltbe. Ízlés szerint adjunk hozzá vegetát, és ha csípősnek szeretnénk, chilit adjunk hozzá. Addig főzzük így, amíg a zöldségek puhára nem főnek.
Közben ízlés szerint köretet készítünk, én ezúttal szarvacska tésztát készítettem. Használhat tejszínt vagy joghurtot, hogy ízesítse a pörköltjét. Nálunk mindenképpen joghurt :) Jó étvágyat kívánok!
Sok más receptet találsz a blogomon is cesminazuenal.blogspot.com és a Youtube csatornámon