HIRDETŐ

Forrás: frederique wacquier from Getty Images

Csirke rizottó gombával

Ropogós csirke, puha gomba és krémes rizottó - egyszerűen ellenállhatatlan kombináció.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 350 g csirke Hozzáadott
  • 200 g Gombák Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Kanál Olívaolaj Hozzáadott
  • 250 g Arborio rizs Hozzáadott
  • 1 l Zöldségleves Hozzáadott
  • 80 g parmezán sajt Hozzáadott
  • Só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is vágjuk a húst kisebb darabokra, sózzuk meg, és egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk meg. Vegyük ki a megbarnult húst, és tegyük félre.

2. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben pirítsa meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, hogy szép aranyszínűvé váljon. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát.

3. Lépés

Amikor a serpenyőben lévő összes hozzávaló összeállt, adjuk hozzá a rizst. Nagyon fontos, hogy ne egyszerre öntsük rá az összes húslevest, hanem fokozatosan, ahogy a rizs magába szívja. Ne feledje, hogy időnként megkeverje közben.

4. Lépés

Amikor a rizs már majdnem kész (kb. 20 perc múlva), adjuk vissza a csirkét, és keverjük össze. Így minden íz összeolvad, és tökéletes harmóniát alkot.

5. Lépés

Végül adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot a rizottóhoz, és keverjük össze még egyszer. Ezután tálalhatja a rizottót.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új