:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/0y_DGcNkrpJFX2gMBHGA/7f7256658ab0297322ad33054da7f1.jpeg)
Forrás: frederique wacquier from Getty Images
Csirke rizottó gombával
Ropogós csirke, puha gomba és krémes rizottó - egyszerűen ellenállhatatlan kombináció.
Hozzávalók
- 350 g csirke
- 200 g Gombák
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 Kanál Olívaolaj
- 250 g Arborio rizs
- 1 l Zöldségleves
- 80 g parmezán sajt
- Só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Eljárás
Először is vágjuk a húst kisebb darabokra, sózzuk meg, és egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk meg. Vegyük ki a megbarnult húst, és tegyük félre.
Ugyanebben a serpenyőben pirítsa meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, hogy szép aranyszínűvé váljon. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát.
Amikor a serpenyőben lévő összes hozzávaló összeállt, adjuk hozzá a rizst. Nagyon fontos, hogy ne egyszerre öntsük rá az összes húslevest, hanem fokozatosan, ahogy a rizs magába szívja. Ne feledje, hogy időnként megkeverje közben.
Amikor a rizs már majdnem kész (kb. 20 perc múlva), adjuk vissza a csirkét, és keverjük össze. Így minden íz összeolvad, és tökéletes harmóniát alkot.
Végül adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot a rizottóhoz, és keverjük össze még egyszer. Ezután tálalhatja a rizottót.