HIRDETŐ

Forrás: frederique wacquier from Getty Images

Csirke rizottó gombával

Ropogós csirke, puha gomba és krémes rizottó - egyszerűen ellenállhatatlan kombináció.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 350 g csirke Hozzáadott
  • 200 g Gombák Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Kanál Olívaolaj Hozzáadott
  • 250 g Arborio rizs Hozzáadott
  • 1 l Zöldségleves Hozzáadott
  • 80 g parmezán sajt Hozzáadott
  • Só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is vágjuk a húst kisebb darabokra, sózzuk meg, és egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk meg. Vegyük ki a megbarnult húst, és tegyük félre.

2. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben pirítsa meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, hogy szép aranyszínűvé váljon. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát.

3. Lépés

Amikor a serpenyőben lévő összes hozzávaló összeállt, adjuk hozzá a rizst. Nagyon fontos, hogy ne egyszerre öntsük rá az összes húslevest, hanem fokozatosan, ahogy a rizs magába szívja. Ne feledje, hogy időnként megkeverje közben.

4. Lépés

Amikor a rizs már majdnem kész (kb. 20 perc múlva), adjuk vissza a csirkét, és keverjük össze. Így minden íz összeolvad, és tökéletes harmóniát alkot.

5. Lépés

Végül adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot a rizottóhoz, és keverjük össze még egyszer. Ezután tálalhatja a rizottót.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek