Forrás: nadianb from Canva
Csirkehús zöldségekkel paradicsomlében
Recept a kitűnő csirkehúsra zöldségekkel paradicsomszószban, ami ünnepi ebédre vagy vacsorára alkalmas.
Hozzávalók
Csirkehús
- 500 g csirkemell
- 1 teáskanál Só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Zöldség
- 1 db The Onion
- 2 db Paprika
- 2 db sárgarépa
Paradicsomlé
- 400 g Paradicsompüré
- 2 szegfűszeg fokhagyma
- 1 teáskanál cukor
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180 fokra, és olvasszon meg egy kis olajat közepes lángon a serpenyőben. Adj hozzá a serpenyőbe a korábban sózott és borsozott csirkemelleket, és pirítsd meg őket mindkét oldalaról.
Amíg a hús sül, készítse elő a zöldségeket. A hagymát aprítsa fel, a paprikát szeletekbe vágja, a répát pedig karikára.
Sütse meg a csirke mellét és helyezze át egy jénai tálba, takarja le a csirkehúst zöldséggel.
A serpenyőbe, amelyben a húst sütötted, adj hozzá paradicsompürét, összezúzott fokhagymát és cukrot. Másszd össze mindezt közepes lángon.
Öntse ezt a paradicsomszószt a hússal és zöldséggel teli tepsibe.
Helyezze a tepsit előmelegített sütőbe, és hagyja az egészet együtt párolódni körülbelül 40 percig.
A voila, a csirkemáj zöldséggel paradicsomlében kész. Szolgálják fel például rizzsel vagy kenyérrel. Jó étvágyat!