HIRDETŐ

Forrás: valentynsemenov from Canva

Csirkeleves

Egy hagyományos, lassan főzött csirkeleves, amely tökéletes vasárnapi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 darab Egész tyúk Hozzáadott
  • 3 darab Sárgarépa Hozzáadott
  • 2 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 darab zellerszár Hozzáadott
  • 1 darab Petrezselyem Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 212 l Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A tyúkot alaposan mossuk meg, és tegyük egy nagy fazékba. Öntsünk bele vizet, és állandóan kevergetve forraljuk fel.

2. Lépés

Adja hozzá a felszeletelt sárgarépát, az apróra vágott hagymát, a fokhagymagerezdeket, a zellert és a petrezselymet. Keverjük össze mindent alaposan, majd adjunk hozzá sót, borsot, babérlevelet és szegfűborsot. Ne feledje, hogy a babérlevél és a szegfűbors intenzív aromát és ízt ad a húslevesnek, ezért ne vigye túlzásba.

3. Lépés

Fedjük le az edényt, és hagyjuk lassan főni alacsony lángon körülbelül 3 órán át. Ez az egyik titkom a tökéletesen kiegyensúlyozott íz eléréséhez - ha a húslevest lassan főzzük, a csirkéből és a zöldségekből az összes íz és aroma felszabadul.

4. Lépés

Három óra elteltével szűrje le a levest. Tálalhatja önmagában, tésztával vagy zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új