HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: arinaja

Csirkemáj sütőben

Sok éven át próbálkoztam a csirkemáj sütőben való elkészítésével, és szeretném megosztani a végeredményt! Minden alkalommal egy kicsit finomítottam a recepten, amíg el nem jutottam ehhez a tökéletesen omlós, roppanós és ízgazdag kutatáshoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemáj Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Sütőpapír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Miután megmosod a csirkemájat, helyezd egy tálba, és add hozzá a felszeletelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal és majoránnával ízesítsd. Az én tapasztalatom az, hogy ne spórolj a sóval és a borssal, mivel a csirkemáj nagyon jól felveszi az ízeket.

2. Lépés

Olvassz meg 100 gramm vajat, majd öntsd a májra. Győződj meg róla, hogy minden májdarabot befed a vajas keverék, a csomómentes öntés érdekében érdemes egy kanállal átkeverni.

3. Lépés

Prézsiztás után borítsd be a csirkemájat sütőpapírral, és tedd be a sütőbe. A crucrux itt, hogy túl magas hőfokon könnyen odaég, éppen ezért én 180 °C fokra állítom a sütőt, és 30 perc alatt sül el a csirkemáj.

4. Lépés

Miután kivetted a sütőből, hagyd kb. 10 percig pihenni. Ezalatt az idő alatt az ízek jól összeérnek, és a csirkemáj még szaftosabb lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek