Forrás: Pixabay: arinaja
Csirkemáj sütőben
Sok éven át próbálkoztam a csirkemáj sütőben való elkészítésével, és szeretném megosztani a végeredményt! Minden alkalommal egy kicsit finomítottam a recepten, amíg el nem jutottam ehhez a tökéletesen omlós, roppanós és ízgazdag kutatáshoz.
Hozzávalók
- 500 g csirkemáj
- 2 Fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- 1 tk Majoránna
- só, bors
- Sütőpapír
Eljárás
Miután megmosod a csirkemájat, helyezd egy tálba, és add hozzá a felszeletelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal és majoránnával ízesítsd. Az én tapasztalatom az, hogy ne spórolj a sóval és a borssal, mivel a csirkemáj nagyon jól felveszi az ízeket.
Olvassz meg 100 gramm vajat, majd öntsd a májra. Győződj meg róla, hogy minden májdarabot befed a vajas keverék, a csomómentes öntés érdekében érdemes egy kanállal átkeverni.
Prézsiztás után borítsd be a csirkemájat sütőpapírral, és tedd be a sütőbe. A crucrux itt, hogy túl magas hőfokon könnyen odaég, éppen ezért én 180 °C fokra állítom a sütőt, és 30 perc alatt sül el a csirkemáj.
Miután kivetted a sütőből, hagyd kb. 10 percig pihenni. Ezalatt az idő alatt az ízek jól összeérnek, és a csirkemáj még szaftosabb lesz.