HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: arinaja

Csirkemáj sütőben

Sok éven át próbálkoztam a csirkemáj sütőben való elkészítésével, és szeretném megosztani a végeredményt! Minden alkalommal egy kicsit finomítottam a recepten, amíg el nem jutottam ehhez a tökéletesen omlós, roppanós és ízgazdag kutatáshoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemáj Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Sütőpapír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Miután megmosod a csirkemájat, helyezd egy tálba, és add hozzá a felszeletelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal és majoránnával ízesítsd. Az én tapasztalatom az, hogy ne spórolj a sóval és a borssal, mivel a csirkemáj nagyon jól felveszi az ízeket.

2. Lépés

Olvassz meg 100 gramm vajat, majd öntsd a májra. Győződj meg róla, hogy minden májdarabot befed a vajas keverék, a csomómentes öntés érdekében érdemes egy kanállal átkeverni.

3. Lépés

Prézsiztás után borítsd be a csirkemájat sütőpapírral, és tedd be a sütőbe. A crucrux itt, hogy túl magas hőfokon könnyen odaég, éppen ezért én 180 °C fokra állítom a sütőt, és 30 perc alatt sül el a csirkemáj.

4. Lépés

Miután kivetted a sütőből, hagyd kb. 10 percig pihenni. Ezalatt az idő alatt az ízek jól összeérnek, és a csirkemáj még szaftosabb lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új