Forrás: Ira Taskova from Canva
Csirkemell curry mártással
Tökéletes csirkemell currymártással, köretként rizzsel.
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 1 db Nagy hagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 2 db Paradicsom
- 1 Csésze görög joghurt
- 2 kanalak Curry fűszerek
- Só, őrölt fekete bors
- 1 kanál apróra vágott koriander
- olívaolaj
Eljárás
A csirkemellet vágja kisebb darabokra. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk pihenni. Tapasztalatból tudom, hogy ha legalább 30 percig pácoljuk a húst, akkor sokkal puhább és ízletesebb lesz.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsa meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és a curry fűszereket. Ez nem csak a szósznak ad nagyszerű ízt, de a paradicsom segít megőrizni a hús szaftosságát.
Adja hozzá a pácolt csirkét, és süsse addig, amíg a hús teljesen átsül.
Adjunk hozzá egy kis görög joghurtot, hogy enyhítsük a curry csípős ízét. Keverje össze az egészet, és hagyja főni körülbelül 15 percig.
Végül adjunk hozzá apróra vágott koriandert az egzotikus hatás kedvéért, és tálaljuk.