:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/s5NNh72oAR5Hb_eleNsU/780ef6a3debd75e46a9fb191a70ed2.jpeg)
Csirkemell szaftosan
A hús így elkészítve fantasztikusan finom és mindenekelőtt lédús. Köretként rizst, különböző burgonyaféléket, salátákat készíthet hozzá, vagy egyszerűen csak belehelyezhet egy zsemlyébe 😉
Hozzávalók
Alapanyagok
- 1 kg Csirke mell darabok
- 200 ml önserkentő liszt
- 2 EK Füstölt piros paprika
- 1 TK őrölt fekete bors
- 11⁄2 TK Só
A fordítás mentésére
- 200 g zsemlemorzsa
- 2 Tojás
- 500 ml tej
- 1 TK szódabikarbóna
- 1⁄2 TK Só, ízlés szerint
Eljárás
A húst lisztben forgatjuk, amit sóval, paprikával és fekete borssal kevertünk össze.
Keverjük össze a zsemlemorzsát, a sót, a tojásokat, a tejet és a sütőport. Sűrű, folyékony zsemlemorzsás masszát kapunk. Ezután a húst úgy forgatjuk be, hogy elegendően és vastagon be legyen fedve. Az csirke mellét mindkét oldalán aranybarnára sütjük az olajban 👍
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/s5NNh72oAR5Hb_eleNsU/dfe8e1d31304a87da3aeeef674876b.jpeg)
A húst ebben a csomagolásban közepes hőfokon sütjük mindkét oldalon. Ez az idő tökéletesen elegendő ahhoz, hogy a mellek átsüljenek és szépen aranyszínűre süljenek. Nagyon finom és lédúsak lesznek❤ Jó étvágyat kívánok!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/s5NNh72oAR5Hb_eleNsU/8bc6b199256d7c2d9515601170c22e.jpeg)
További receptjeimet megtalálhatja a blogomon, a cesminazuenal.blogspot.com-on és a Youtube-on