Forrás: ALLEKO via iStockPhotos
Csirkeragu tejszínes mártással és gombával
Mint valaki, aki sok időt tölt a konyhában, már többször elkészítettem ezt a csirkepörkölt receptet, és mindig nagy sikert aratott. Tele van ízekkel, könnyen elkészíthető, és a kényelmi ételek "jóleső faktorával" rendelkezik. A csirkemellet zöldségekkel és gombával pároljuk meg, majd húslevessel és tejszínnel fejezzük be, amihez köretként rizs vagy friss kenyér illik.
Hozzávalók
- 600 g Apróra vágott csirkemell
- 2 kockára vágva dögevő
- 2 vágja hagyma
- 200 g Gomba, szeletelve
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 2 evőkanál liszt
- 400 ml csirkeleves
- 200 ml tejszínhab
- só és bors ízlés szerint
- 1 Teáskanál Kakukkfű
- friss petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
A csirkeragu recepthez először melegítse fel a napraforgóolajat egy nagy serpenyőben. Süssük benne a csirkét, amíg minden oldalról aranybarnára pirul. Ez olyan mély ízt kölcsönöz az ételnek, amit nem szabad kihagyni.
Adja hozzá a kockára vágott sárgarépát és hagymát, és néhány percig pirítsa puhára.
Adjuk hozzá a gombát, és süssük együtt körülbelül 5 percig. Úgy tapasztalom, hogy a gomba sütése csodálatos ízt ad a ragunak, ami mélyebbé teszi a ragut.
Szórjuk a lisztet a zöldségekre és a húsra, és keverjük jól össze. A liszt később szép vastagságot ad a ragunak.
Öntse hozzá a csirkealaplevet, és keverje össze az egészet. Hagyja a ragut kb. 20-30 percig főni, hogy az ízek összeérjenek.
Adjuk hozzá a tejszínhabot, és fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. Ezen a ponton javaslom, hogy kóstolja meg a ragut, és ízlés szerint állítsa be a fűszerezést.
Párolja a ragut további 10-15 percig, amíg eléri a kívánt sűrűséget.
Díszítse a csirkeragut tálat frissen vágott petrezselyemmel, és tálalja.