Forrás: Youtube
Csirkés dürüm
Brutálisan finom, még ma próbáljátok ki.
Hozzávalók
A töltelékhez
- piros
- és sárga zőld kaliforniai paprikák fele
- só
- bors
- olaj
- 1 ks csirkemell
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk szárított oregánó
- tk római kömény
- 1 csipet szegfűszeg
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 Fej lilahagyma
Az összeszeállításhoz
- 2 lap tortillalap
- 1 ek vaj
- ks camembert sajt
- ks lime leve
- friss koriander
- chili szósz opcionális
A guacamoléhoz
- 2 ks érett avokádó
- ks paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 gerezd lilahagyma
- só
- bors
- citromlé
Eljárás
A paprikák felét felcsíkozzuk és egy serpenyőben elkezdjük pirítani őket. Sózzuk, borsozzuk, összerázzuk és hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet is, meglocsoljuk olajjal, a húst is sózzuk, borsozzuk és hozzányomatjuk a többi fűszert, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymát is. Hagyjuk, hogy kicsit a hús is odapiruljon, majd összerázzuk, hozzádobjuk a felcsíkozott lilahagymát és jól összeforgatjuk az egészet.
Ha minden megpuhult, félrerakjuk. A guacamoléhoz egy késes aprítóba pakoljuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá egy kevés citromot, majd jól összezúzzuk az egészet. Jöhet a tortilla és az összeszerelés! A korábban használt serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a tortillalapot, megvárjuk míg kicsit magába szívja a fűszeres vajat, közben megkenjük a guacamoléval és rápakoljuk a csirkés-paprikás cuccot.
Ezután jöhet a sajt: egy fél camembert sajtot a tetejére tépkedünk, majd mehet rá egy kis csípős szósz (ha bírjuk), egy pár csepp a lime levéből, majd ha elkezdett odapirulni a tortilla, akkor ráhajtjuk az egyik felét és hagyjuk, hogy szétolvadjon a sajt benne. Megszórjuk korianderrel és betoljuk az egészet!