HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: TerriC

Csirkés rakott tészta

Korábban sokféleképpen próbáltam rakott tésztát készíteni, de a csirkével a legfinomabb. A csirke és a sajt könnyedsége teszi ezt a fogást különösen kedveltté nálam. Érdemes jó minőségű hozzávalókkal dolgozni, hiszen ez az, ami igazán meghatározza az étel ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 300 g tészta (penne, vagy spirális) Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 2 dl Tejszín Hozzáadott
  • Só, bors szerecsendió az ízlés szerint Hozzáadott
  • fokhagyma, vöröshagyma igény szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A csirkemellet mossuk meg, majd vágjuk kis kockákra. Általában én 2-3 cm-es kockákat szoktam vágni, így gyorsabban megsülnek, és könnyebb a tésztával összekeverni őket.

2. Lépés

A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzzük meg a csomagolásán található utasítás szerint. Kezdetben kevergetni kell a tésztafőzést, hogy ne ragadjon össze.

3. Lépés

Az előkészített csirkemellet sóval, borssal fűszerezzük, majd kevés olajon pirítsuk meg. Én általában fedő alatt sütöm, így gyorsabban átsül, és nem szárad ki. A végén, ha szereted, tehetsz bele apróra vágott hagymát vagy fokhagymát is.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről a húst és a tésztát, keverjük össze őket egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejszínt. Itt jöhet még egy csipetnyi só, bors és szerecsendió is.

5. Lépés

Egy tűzálló tálba tesszük az összekevert hozzávalókat, majd szórjuk rá a reszelt sajtot. Én többféle sajtból szoktam reszelni, így gazdagabb lesz az ízvilága.

6. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt sütjük készre. Addig, amíg a sajt szépen megpirul, és ropogós lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új