Forrás: Pixabay: TerriC
Csirkés rakott tészta
Korábban sokféleképpen próbáltam rakott tésztát készíteni, de a csirkével a legfinomabb. A csirke és a sajt könnyedsége teszi ezt a fogást különösen kedveltté nálam. Érdemes jó minőségű hozzávalókkal dolgozni, hiszen ez az, ami igazán meghatározza az étel ízét.
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 300 g tészta (penne, vagy spirális)
- 200 g reszelt sajt
- 2 ks tojás
- 2 dl Tejszín
- Só, bors szerecsendió az ízlés szerint
- fokhagyma, vöröshagyma igény szerint
Eljárás
A csirkemellet mossuk meg, majd vágjuk kis kockákra. Általában én 2-3 cm-es kockákat szoktam vágni, így gyorsabban megsülnek, és könnyebb a tésztával összekeverni őket.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzzük meg a csomagolásán található utasítás szerint. Kezdetben kevergetni kell a tésztafőzést, hogy ne ragadjon össze.
Az előkészített csirkemellet sóval, borssal fűszerezzük, majd kevés olajon pirítsuk meg. Én általában fedő alatt sütöm, így gyorsabban átsül, és nem szárad ki. A végén, ha szereted, tehetsz bele apróra vágott hagymát vagy fokhagymát is.
Vegyük le a tűzről a húst és a tésztát, keverjük össze őket egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejszínt. Itt jöhet még egy csipetnyi só, bors és szerecsendió is.
Egy tűzálló tálba tesszük az összekevert hozzávalókat, majd szórjuk rá a reszelt sajtot. Én többféle sajtból szoktam reszelni, így gazdagabb lesz az ízvilága.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt sütjük készre. Addig, amíg a sajt szépen megpirul, és ropogós lesz.