HIRDETŐ

Csirkés tejszínes tészta

A csirkés tejszínes tészta tökéletes választás egy gyors, könnyen elkészíthető, mégis ízletes és tápláló étkezéshez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g csirkemell filé Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl főzőtejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 300 g tészta (pl. penne vagy fusilli) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A csirkemellet mossuk meg, majd vágjuk vékony csíkokra. A hagymákat pucoljuk meg és aprítsuk fel.

2. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymákat és dinszteljük meg őket. Amikor már üvegesek, adjuk hozzá a csirkecsíkokat és sütssük őket, amíg aranybarnák nem lesznek.

3. Lépés

Ezután sózzuk, borsozzuk a csirkét és adjuk hozzá a tejszínt. Főzzük tovább a keveréket alacsony hőmérsékleten addig, amíg a mártás be nem sűrűsödik.

4. Lépés

Közben egy nagy fazékban főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Amikor kész, szűrjük le és keverjük össze a csirkés-tejszínes mártással.

5. Lépés

Az étel tálalása előtt díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új