Csirkés tejszínes tészta
A csirkés tejszínes tészta tökéletes választás egy gyors, könnyen elkészíthető, mégis ízletes és tápláló étkezéshez.
Hozzávalók
- 400 g csirkemell filé
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 300 g tészta (pl. penne vagy fusilli)
Eljárás
A csirkemellet mossuk meg, majd vágjuk vékony csíkokra. A hagymákat pucoljuk meg és aprítsuk fel.
Egy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymákat és dinszteljük meg őket. Amikor már üvegesek, adjuk hozzá a csirkecsíkokat és sütssük őket, amíg aranybarnák nem lesznek.
Ezután sózzuk, borsozzuk a csirkét és adjuk hozzá a tejszínt. Főzzük tovább a keveréket alacsony hőmérsékleten addig, amíg a mártás be nem sűrűsödik.
Közben egy nagy fazékban főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Amikor kész, szűrjük le és keverjük össze a csirkés-tejszínes mártással.
Az étel tálalása előtt díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel.