Csodálatos krémes túró- és sárgabarack-torta
Fantasztikus kombinációja a finom túrónak és az érett édes sárgabarackoknak a könnyű tésztában. Csodálatosan finom, nagyon egyszerű torta szezonális gyümölccsel😍
Hozzávalók
Gyakran
- 500 g félig durva liszt
- 250 g kristálycukor
- 4 db tojás
- 150 g joghurt
- 3 dl tej
- 100 g vaj
- 15 g szódabikarbóna
- 1 db vaníliás cukor
- 1⁄2 TK só
Töltelék
- 1 kg túró finom
- 250 g kristálycukor
- 1 Csomag vaníliapuding
- 1 vaníliás cukor
- 150 g fehér joghurt
- 800 g Sárgabarack
Eljárás
Sárgáját, cukrot, vanillás cukrot felverünk. Hozzáadjuk a joghurtot és jól elkeverjük. Végül felváltva keverünk be vajat, tejet és a sütőporral, sóval kevert lisztet. Szép sima tésztát kapunk, amibe kanállal óvatosan bekeverjük a felvert tojásfehérjét, amit közben szintén felvertünk.
A töltelékben összekeverjük a túrót, a cukrokat, a joghurtot és a vaníliás pudingport. Végül apróra vágott sárgabarackot keverünk lassan a túróba.
Egy 35x25cm-es tepsit kikenünk olajjal, megszórunk liszttel, és ráterítjük a tésztának a felét. Óvatosan rákenjük az egész tölteléket, majd betakarjuk a maradék tésztával. A tortát előmelegített 180°C-os sütőben sütjük kb. 45 percig. A megsült tortát hagyjuk teljesen kihűlni.
A sütemény csodálatosan ízletes, finom, zamatos és krémes🙂 A túró és a sárgabarack csodálatos kombináció, aminek kevesen tudnak ellenállni. A süteményt melegen ajánlom, másnap is fantasztikus. Azt mondanám, még jobb🙂 Jó étvágyat kívánok!
Többi receptemet megtalálhatja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on