HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Csokis csavart kalács

Csokis kalács egy kis csavarral. Kívül ropogós, belül puha kalács.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 3 dl tej Hozzáadott
  • 15 g friss élesztő Hozzáadott
  • 1 ek barna cukor Hozzáadott
  • 40 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 kk szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 ek nádcukor 2 Hozzáadott
  • 0.7 dl napraforgóolaj Hozzáadott
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 2 ek tej 2 Hozzáadott
  • 1 ek vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Az élesztőt 3 dl tejben és egy kevés cukor hozzáadásával felfuttatjuk.

2. Lépés

Egy nagy tálba szórjuk a lisztet, a szódabikarbónát, 10 evőkanál nádcukrot, az élesztős tejet és az olajat, összegyúrjuk a tésztát, és egy cipót formálunk belőle.

3. Lépés

Az elkészült cipót félbevágjuk, és az egyik felét félretesszük.

4. Lépés

Egy kisebb tálba összekeverjük a kakaót, egy evőkanál nádcukrot és a 2 evőkanál tejet, majd ezt a csokis masszát beledolgozzuk a félbevágott cipóba. 1 órát pihentetjük.

5. Lépés

Egy deszkán kinyújtjuk mind a két tésztát, majd egymásra helyezzük őket. Ezeket felcsavarjuk, majd a feltekert tészta felső felét nyomkodjuk be, és zárjuk le a végét. Egy késsel a lezárástól számolva 2-3 cm-re vágjuk ketté a tésztát. Csavarunk rajtuk egyet, majd összefonjuk.

6. Lépés

Egy kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, majd óvatosan belehelyezzük a kalácsot. Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk egy kevés nádcukorral, és 180 fokon 45-50 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új