Forrás: Youtube
Csokis pillangó torta
Aranyos pillangó alakú szülinapi torta lányoknak.
Hozzávalók
Piskóta
- 8 ks tojás
- 8 ek cukor
- 8 ek finomliszt
- 1⁄2 cs szódabikarbóna
Krém
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg vaj
- 30 dkg étcsokoládé
- 10 dkg marcipán
- 2 ek színes cukorka
Eljárás
A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral. A sütőporos lisztet apránként beleszitáljuk és elkeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
Óvatosan beleforgatjuk a felvert habot. A sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és megsütjük. A formából kivesszük és rácsra téve kihűtjük.
Elkészítjük a csokikrémet. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokikat. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
Ha a csoki langyosra hűlt, apránként belekeverjük a cukros vajat. Az egészet habosra keverjük. Letakarva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A piskótát óvatosan három lapba vágjuk, majd az egészet félbe. A két félkört egymásnak "hátat fordítjuk" és megformázzuk a szárnyakat. Betöltjük a csokirémmel úgy, hogy az oldalakra és a tetejére is kerüljön.
Felolvasztjuk a tortabevonót és az egész "pillangót", mind a két szárnyat bevonjuk vele. Megformázzuk a marcipánból a lepke testét és kidíszitjük a tortát, míg a tortabevonó meg nem szárad.