HIRDETŐ
Csokoládé máz savanyú tejszínből
Ez a máz gazdag csokoládé ízben és tökéletesen kiegészíti a süteményeket, muffinokat vagy tortákat. A recept nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 200 g keserédes csokoládé
- 200 ml Tejföl
- 50 g Porcukor
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Aprítsuk fel a keserű csokoládét kis darabokra.
2. Lépés
Vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben lassan olvaszd fel a csokoládét.
3. Lépés
A megolvasztott csokoládéhoz adjunk hozzá savanyú tejszínt, és keverjük, amíg el nem keveredik.
4. Lépés
Hozzáadjuk a porcukrot és simára keverjük.
5. Lépés
Hagyjuk a cukormázat kihűlni, hogy besűrűsödjön.
6. Lépés
A csokoládé mázat ezután felviheti a péksüteményekre.