HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/I4Jk6VEcx761PVs-4c9D/831075078c67b395d59bb29164796d.jpeg)
Forrás: LauriPatterson from Getty Images Signature
Csokoládés diós torta liszt nélkül
Ez a torta tökéletes megoldás mindazok számára, akik glutén intoleranciával küzdenek. Tele van ízzel, és senki se mondaná, hogy nincs benne liszt.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
- 200 g darált diófélék
- 200 g Sötét csokoládé
- 100 g vaj
- 4 db Tojás
- 150 g cukor
- 1 tk sütőpor
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Megolvasztjuk a csokoládét vajjal a gőzfürdőben.
2. Lépés
Verezzük fel a tojásokat cukorral habosra.
3. Lépés
Keverjük össze a diót a sütőporral.
4. Lépés
Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét a tojásokhoz és keverjük össze.
5. Lépés
Ezután adjuk hozzá a diókat és alaposan keverjük el.
6. Lépés
A tésztát formába öntjük és kb. 40 percig sütjük egy 180 °C-ra előmelegített sütőben.
7. Lépés
A tortát hűtés után meglocsolhatjuk csokoládéval és díszíthetjük dióval.