HIRDETŐ

Forrás: freepik

Csokoládés tortakrém

Ez a gazdag, selymes csokoládés tortakrém tökéletes minőségű tortákhoz, sütikhez és édes süteményekhez. A tortakrémek közül ez a csokis változat talán a legnagyobb kedvenc.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 500 ml tejszín Hozzáadott
  • 400 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tejszínt egy közepes méretű lábasban a forráspontig melegítjük, de ügyeljünk rá, hogy ne forrjon túl.

2. Lépés

A csokoládét durvára aprítjuk, majd a forró tejszínbe öntjük, óvatosan kevergetve, amíg a csokoládé teljesen elolvad.

3. Lépés

Hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport és a vanília kivonatot, majd addig keverjük, amíg a cukor és a kakaópor teljesen feloldódik.

4. Lépés

A kapott krémet hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megfelelően besűrűsödjön.

5. Lépés

Miután a krém megfelelően meghűlt és besűrűsödött, használjuk fel torta vagy sütemény bevonásához, vagy tortalapok közötti krémként.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új