Forrás: freepik
Csokoládés tortakrém
Ez a gazdag, selymes csokoládés tortakrém tökéletes minőségű tortákhoz, sütikhez és édes süteményekhez. A tortakrémek közül ez a csokis változat talán a legnagyobb kedvenc.
Hozzávalók
- 500 ml tejszín
- 400 g étcsokoládé
- 100 g cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Eljárás
A tejszínt egy közepes méretű lábasban a forráspontig melegítjük, de ügyeljünk rá, hogy ne forrjon túl.
A csokoládét durvára aprítjuk, majd a forró tejszínbe öntjük, óvatosan kevergetve, amíg a csokoládé teljesen elolvad.
Hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport és a vanília kivonatot, majd addig keverjük, amíg a cukor és a kakaópor teljesen feloldódik.
A kapott krémet hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megfelelően besűrűsödjön.
Miután a krém megfelelően meghűlt és besűrűsödött, használjuk fel torta vagy sütemény bevonásához, vagy tortalapok közötti krémként.