Csülök Pékné módra: a hagyományos ízek találkozása
Hagyományos, de nagyszerűen ízletes étel, amelynek elkészítése és fogyasztása igazi gasztronómiai élményt nyújt. A csülök ropogós, a burgonya pedig puha és lágy, miközben a hagymás-paprikás íz a tökéletesen illatos és ízes kiegészítője az ételnek.
Hozzávalók
- 4 ks csülök
- 4 ks burgonya
- 2 Fej nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál Paprika
- 1 evőkanál liszt
- 1 Csésze húsleves
- és Só bors ízlés szerint
Eljárás
A csülköt alaposan mossuk és sózzuk be.
A burgonyákat meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
Az olajat egy nagy lábasban felmelegítjük, és beleteszünk 2 evőkanál hagymát és 2-3 gerezd fokhagymát.
Hozzáadjuk a paprikát és a lisztet, és összekeverjük.
Adjuk hozzá a csülköt és a burgonyát, és öntsünk rá 1 csésze húslevest.
Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Fedjük le és főzzük alacsony hőfokon 1,5-2 órán keresztül, amíg a csülök és a burgonya puha lesz.
Tálaljuk melegen, kenyérrel.