Cukkini tocsni
A cukkini tocsni egy ízletes és egészséges alternatíva a hagyományos húsos változattal szemben. Könnyű elkészíteni, tápláló és laktató, így tökéletes választás akár reggelire, ebédre, vagy vacsorára is.
Hozzávalók
- 2 nagy cukkini
- 1 tojás
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 3 evőkanál reszelt sajt
- Só és bors a ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Eljárás
Mossuk le alaposan a cukkiniket, majd reszeljük le a héjukat és a belsejét egy nagy tálba.
Sózzuk a cukkinit, és hagyjuk állni 10 percig, hogy kiváltsa a nedvességet. Tegyük bele a fokhagymát, a petrezselymet, a reszelt sajtot, a tojást és a zsemlemorzsát. Alaposan keverjük össze.
Formázzunk a masszából kisebb gombócokat, majd lapítsuk le őket.
Tegyünk egy serpenyőbe néhány evőkanálnyi olajat, és hevítsük fel. Süssük a cukkinitocsnit mindkét oldalán aranysárgára.
Szolgáljuk fel azonnal a cukkinitocsnit, friss zöldségekkel és joghurttal kiegészülve.