HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9TSUgYdquRzr6ehFPrxo/36284d114871419ea2c4867c4d97cf.jpeg)
Forrás: Magone from Getty Images
Cukkinis almás lekvár
Ha tele van a kerted cukkinivel és nem tudod, mit kezdeni velük, próbáld ki ezt az eredeti lekvár receptet. A cukkini és az alma kombinációja egy szokatlan, de nagyon finom lekvárt eredményez, amely nem csak reggelire, hanem hús mellé is kiválóan alkalmas.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
5
- 1 db Nagy cukkini
- 2 db Almák
- 500 g cukor
- 1 db citrom
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Mossuk meg az almákat, hámozzuk le és reszeljük le durva reszelőn.
2. Lépés
A nagy fazékba tegye bele a reszelt cukkinit, almát, cukrot és a citrom levét.
3. Lépés
Hozza fel forráspontig, és közepes hőmérsékleten hagyja főni körülbelül 45 percig, amíg el nem éri a kívánt lekvár konszisztenciáját.
4. Lépés
Tegye a kész dzsemet sterilizált üvegekbe, zárja le szorosan és hagyja kihűlni.