HIRDETŐ

Cukor szirup desszertekhez

A cukor szirup egy egyszerű konyhai alapanyag, amely sok különböző edényben és desszertben használható. Könnyű elkészíteni és akár egy hétig is tartósítható, ha légmentesen lezárjuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g kristálycukor Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Egy nagy lábasban forrósítsuk fel a vizet.

2. Lépés

Adjuk hozzá a kristálycukrot, folyamatosan keverjük, amíg teljesen felolvad.

3. Lépés

A keveréket közepes lángon hagyjuk gyöngyözni, amíg a szirup sűrvé válik. A víz elpárolog, így egyre sűrűbb lesz a szirup állaga.

4. Lépés

Miután a szirup sűrűvé vált, vegyük le a tűzről és hagyjuk lehűlni néhány percig.

5. Lépés

Töltsük a szirupot egy steril üvegbe és kész is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új