HIRDETŐ
Cukor szirup desszertekhez
A cukor szirup egy egyszerű konyhai alapanyag, amely sok különböző edényben és desszertben használható. Könnyű elkészíteni és akár egy hétig is tartósítható, ha légmentesen lezárjuk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 500 g kristálycukor
- 500 ml víz
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Egy nagy lábasban forrósítsuk fel a vizet.
2. Lépés
Adjuk hozzá a kristálycukrot, folyamatosan keverjük, amíg teljesen felolvad.
3. Lépés
A keveréket közepes lángon hagyjuk gyöngyözni, amíg a szirup sűrvé válik. A víz elpárolog, így egyre sűrűbb lesz a szirup állaga.
4. Lépés
Miután a szirup sűrűvé vált, vegyük le a tűzről és hagyjuk lehűlni néhány percig.
5. Lépés
Töltsük a szirupot egy steril üvegbe és kész is.