HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Daragaluska leves

Egy igazi hagyományos leves, ami felidézi a gyerekkori ebédeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Hozzávalók

  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 3 ks burgonya Hozzáadott
  • 2 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott

Daragaluska

  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 5 ek búzadara Hozzáadott
  • kis csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Apróra vágjuk a vöröshagymát és egy kevés olajon megdinszteljük egy lábasban. Megtisztítjuk és feldaraboljuka sárgarépát, fehérrépát és a zellert, burgonyát, majd a fazékba öntjük. Egy kicsit tovább sütjük a zöldségeket aztán felöntjük vízzel. Mehet bele a só bors ízlés szerint. Hagyjuk főni.

2. Lépés

A darahaluskához 2 tojást és egy kiskanálnyi sót összekeverünk. Hozzáadjuk a grízt és az apróra vágott petrezselymet. Összedolgozzuk, aztán vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. ha a leves mármadnem kész, beletesszük a daragaluskákat és főzzük még egy kicsit, aztán ehetjük is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új