HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Daragaluska leves
Egy igazi hagyományos leves, ami felidézi a gyerekkori ebédeket.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
Hozzávalók
- 2 ks sárgarépa
- 3 ks burgonya
- 2 ks fehérrépa
- 1 Fej vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
Daragaluska
- 2 ks tojás
- 1 tk só
- 5 ek búzadara
- kis csokor Petrezselyem
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Apróra vágjuk a vöröshagymát és egy kevés olajon megdinszteljük egy lábasban. Megtisztítjuk és feldaraboljuka sárgarépát, fehérrépát és a zellert, burgonyát, majd a fazékba öntjük. Egy kicsit tovább sütjük a zöldségeket aztán felöntjük vízzel. Mehet bele a só bors ízlés szerint. Hagyjuk főni.
2. Lépés
A darahaluskához 2 tojást és egy kiskanálnyi sót összekeverünk. Hozzáadjuk a grízt és az apróra vágott petrezselymet. Összedolgozzuk, aztán vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. ha a leves mármadnem kész, beletesszük a daragaluskákat és főzzük még egy kicsit, aztán ehetjük is.