HIRDETŐ

Darált hússal rakott krumpli

A darált hússal rakott krumpli egy klasszikus magyar étel, amely a hagyományos kifli helyett burgonyával készül. A darált hússal és a pikáns fűszerekkel ízesített krumpli lágy, de kiadós fogás, amelyet a család minden tagja imádni fog. Érdemes egy nagy adagot készíteni, mert másnap még finomabb lesz!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hús

  • 500 g darált hús Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott

Krumpli

  • 800 g krumpli Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott

Egyéb

  • 200 ml tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

1: Pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre a krumplit.

2. Lépés

2: A darált húst ízesítsük sóval és borssal, majd pároljuk meg egy serpenyőben.

3. Lépés

3: A húst vegyük ki a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a fokhagymát.

4. Lépés

4: A krumplit keverjük össze az olívaolajjal és a fokhagymával, majd rétegezzük a hússal egy tűzálló tálba.

5. Lépés

5: A tetejét kenjük meg tejföllel, és süssük a sütőben 180°C-on 30 percig.

6. Lépés

6: Tálaljuk melegen, friss zöldségekkel kísérve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek