:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/OqUrXnF83sZpjdxfDBom/6d1f60dca6312df0c5ae1bc153d659.jpeg)
Forrás: Pixabay: titopasini
Darázsfészek süti a családnak
A múlt karácsonykor készítettem először darázsfészket a nagymamám receptje alapján. Valóban némi időigénye van, de a végeredmény megéri a befektetett munkát.
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- baracklekvár
- csokoládé máz
Eljárás
Először is, a lisztet a porcukorral és az élesztővel egy nagy tálban összekeverjük. A tej felét meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és várjuk meg, míg felfut. A maradék tejet tojásokkal és a vajjal hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd az élesztős tejet is beleöntjük. A tésztát jól kidolgozzuk, amíg rugalmas nem lesz. Itt tippem: ha rajtam múlt volna, biztosan hozzátettem volna a recepthez valami extra hozzávalót, de a nagyim ragaszkodott hozzá, hogy maradjunk az eredeti receptnél.
A tésztát megszórjuk a dióval és kis gombócokat formázunk belőlük. A gombócokat baracklekvárral töltjük meg, és a tetejüket bevonjuk csokoládé mázzal vagy cukor mázzal. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük a fészkeket.