HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: titopasini

Darázsfészek süti a családnak

A múlt karácsonykor készítettem először darázsfészket a nagymamám receptje alapján. Valóban némi időigénye van, de a végeredmény megéri a befektetett munkát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 40 dkg liszt Hozzáadott
  • 20 dkg darált dió Hozzáadott
  • 20 dkg porcukor Hozzáadott
  • 2 dkg élesztő Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • baracklekvár Hozzáadott
  • csokoládé máz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, a lisztet a porcukorral és az élesztővel egy nagy tálban összekeverjük. A tej felét meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és várjuk meg, míg felfut. A maradék tejet tojásokkal és a vajjal hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd az élesztős tejet is beleöntjük. A tésztát jól kidolgozzuk, amíg rugalmas nem lesz. Itt tippem: ha rajtam múlt volna, biztosan hozzátettem volna a recepthez valami extra hozzávalót, de a nagyim ragaszkodott hozzá, hogy maradjunk az eredeti receptnél.

2. Lépés

A tésztát megszórjuk a dióval és kis gombócokat formázunk belőlük. A gombócokat baracklekvárral töltjük meg, és a tetejüket bevonjuk csokoládé mázzal vagy cukor mázzal. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük a fészkeket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új