HIRDETŐ

Darázsfészek

A darázsfészek egy rendkívül finom, darazsakra emlékeztető formájú magyar sütemény. Érdemes kipróbálnod, hiszen az elkészítése nem igényel nagy konyhai hozzáértést, és az eredmény minden várakozásodat felülmúlja majd.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 300 g finomliszt Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliacukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 150 g búzadara Hozzáadott
  • 3 evőkanál szilvalekvár Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. Lépés

A lisztet, vajat, sütőport, 2 tojást, porcukrot, vaníliacukrot és sót összegyúrjuk. A tésztát kettéosztjuk, és mindkét felét kinyújtjuk egy kb. 24x30 cm-es tepsibe.

3. Lépés

Egy közepes méretű edényben felforraljuk a tejet, majd beleszórjuk a darát és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.

4. Lépés

A még meleg darát elosztjuk a tészta felén, majd a tészta másik felét ráhajtjuk.

5. Lépés

A maradék tojást felverjük, és megkenjük vele a tésztát. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz könnyen távozhasson.

6. Lépés

A tésztát a sütőbe helyezzük, és 25-30 perc alatt megsütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új