HIRDETŐ
Diétás zöldborsófőzelék
Ez a recept egy egészséges és ízletes diétás zöldborsófőzelék elkészítését írja le. A zöldborsó remek forrása a rostoknak és fehérjéknek, így a diétába tökéletesen beilleszthető.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g zöldborsó
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 2 evőkanál olívaolaj
- 800 ml zöldségleves
- 200 g natur joghurt
- 2 evőkanál liszt
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát apró darabokra vágjuk.
2. Lépés
Egy nagy lábasban felmelegítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a köményt.
3. Lépés
Amikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a zöldborsót.
4. Lépés
Öntsük hozzá a zöldséglevest, majd fedő alatt főzzük 15-20 percig, amíg a borsó megpuhul.
5. Lépés
Egy kis tálban keverjük össze a natúr joghurtot a liszttel, majd öntsük a lábasba, és keverjük jól össze.
6. Lépés
Főzzük további 5 percig, majd tálaljuk forrón.