HIRDETŐ

Forrás: canva

Diós bejgli

Ezt a diós bejgli receptet hagyományosan minden karácsonykor előveszem, és mindig nagy sikere van a családban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

A tésztához:

  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 200 g margarin Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 350 g darált dió Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 tojás a kenéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A tésztához keverd össze a lisztet a margarinnal, a porcukorral és a tojással.

2. Lépés

Az élesztőt futtasd fel a langyos tejben, majd add hozzá a tésztához. Jól dolgozd össze a tésztát. Nagyon fontos, hogy ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a végeredmény.

3. Lépés

Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül egy órát.

4. Lépés

Eközben készítsd el a tölteléket: a darált diót keverd össze a cukorral, a citromhéjjal, majd öntsd hozzá a tejszínt. Hagyd állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

5. Lépés

Mikor megkelt a tészta, oszd ketté, és nyújtsd ki mindkét részt.

6. Lépés

A megnyújtott tésztára egyenletesen oszd el a tölteléket, majd tekerd fel a tésztát.

7. Lépés

Itt van egy kis trükk, hogy szorosan tekerd fel a tésztát, így a végeredmény nem lesz üres rész a bejgliben.

8. Lépés

A feltekert tésztát kenjed le tojással, és tedd rá a tepsire.

9. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben süsd a bejglit körülbelül 40 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új