HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Sabrina_Ripke_Fotografie

Diós Hókifli

A diós hókifli egy rendkívül népszerű magyar finomság, amely édes dió töltelékkel készül és porcukorral van meghintve. Karácsonyi időszakban különösen gyakran találkozhatunk vele. A puha, kellemesen édes sütemény tökéletes választás, ha valami igazán különleges desszertre vágyunk, de hét közben is egy csésze kávé mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 300 g darált dió Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott

Végezetül

  • 100 g porcukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

1. lépés: Az élesztőt futtassuk fel langyos tejjel és egy kevés cukorral.

2. Lépés

2. lépés: Ezt követően a liszttel, a vajjal, a tojássárgájával és a sóval összegyúrjuk a tésztát, majd letakarva, langyos helyen pihentetjük 1 órát.

3. Lépés

3. lépés: A töltelékhez a cukrot a tejjel összeforraljuk, majd hozzáadjuk a diót.

4. Lépés

4. lépés: A megkelt tésztából diónyi darabokat szaggatunk, majd mindegyiket kinyújtunk, és a szélétől kezdve feltekerjük.

5. Lépés

5. lépés: A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütjük.

6. Lépés

6. lépés: A megsült kifliket még melegen megforgatjuk porcukorban.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek