HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Sabrina_Ripke_Fotografie

Diós Hókifli

A diós hókifli egy rendkívül népszerű magyar finomság, amely édes dió töltelékkel készül és porcukorral van meghintve. Karácsonyi időszakban különösen gyakran találkozhatunk vele. A puha, kellemesen édes sütemény tökéletes választás, ha valami igazán különleges desszertre vágyunk, de hét közben is egy csésze kávé mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 300 g darált dió Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott

Végezetül

  • 100 g porcukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

1. lépés: Az élesztőt futtassuk fel langyos tejjel és egy kevés cukorral.

2. Lépés

2. lépés: Ezt követően a liszttel, a vajjal, a tojássárgájával és a sóval összegyúrjuk a tésztát, majd letakarva, langyos helyen pihentetjük 1 órát.

3. Lépés

3. lépés: A töltelékhez a cukrot a tejjel összeforraljuk, majd hozzáadjuk a diót.

4. Lépés

4. lépés: A megkelt tésztából diónyi darabokat szaggatunk, majd mindegyiket kinyújtunk, és a szélétől kezdve feltekerjük.

5. Lépés

5. lépés: A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütjük.

6. Lépés

6. lépés: A megsült kifliket még melegen megforgatjuk porcukorban.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új