Forrás: Pixabay: freestocks-photos
Diós lekváros süti
Ez a süti a családunkban mindig jelen volt az ünnepi asztalon, és én folytatom a hagyományt. Mindennél fontosabb, hogy a dió minősége legyen a legjobb, és bár a recept nem bonyolult, a legjobb eredmény eléréséhez némi odafigyelés szükséges.
Hozzávalók
- 150 Gram darált dió
- 200 gms cukor
- 3 tojásfehérje
- 150 Gram liszt
- 150 g baracklekvár
- csipet só
Eljárás
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval. Apránként adjuk hozzá a cukrot, és verjük tovább a habot.
Keverjük össze a darált diót a liszttel, majd vegyítsük ezt az anyagot a felvert tojásfehérjehez.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a sütemény alapját és kenjük meg egy vékony réteg baracklekvárral.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd beletesszük a tepsit, és körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranybarna.
Ha kész, akkor vegyük ki az előmelegített sütőből, és hagyjuk hűlni.
A hűlt sütit kockára vágjuk, és ünnepi alkalmakkor, de akár a hétköznapokon, reggelire vagy ebéd utáni desszertnek is tálalhatjuk.