HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: freestocks-photos

Diós lekváros süti

Ez a süti a családunkban mindig jelen volt az ünnepi asztalon, és én folytatom a hagyományt. Mindennél fontosabb, hogy a dió minősége legyen a legjobb, és bár a recept nem bonyolult, a legjobb eredmény eléréséhez némi odafigyelés szükséges.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 150 Gram darált dió Hozzáadott
  • 200 gms cukor Hozzáadott
  • 3 tojásfehérje Hozzáadott
  • 150 Gram liszt Hozzáadott
  • 150 g baracklekvár Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval. Apránként adjuk hozzá a cukrot, és verjük tovább a habot.

2. Lépés

Keverjük össze a darált diót a liszttel, majd vegyítsük ezt az anyagot a felvert tojásfehérjehez.

3. Lépés

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a sütemény alapját és kenjük meg egy vékony réteg baracklekvárral.

4. Lépés

Sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd beletesszük a tepsit, és körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranybarna.

5. Lépés

Ha kész, akkor vegyük ki az előmelegített sütőből, és hagyjuk hűlni.

6. Lépés

A hűlt sütit kockára vágjuk, és ünnepi alkalmakkor, de akár a hétköznapokon, reggelire vagy ebéd utáni desszertnek is tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek