HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: freestocks-photos

Diós lekváros süti

Ez a süti a családunkban mindig jelen volt az ünnepi asztalon, és én folytatom a hagyományt. Mindennél fontosabb, hogy a dió minősége legyen a legjobb, és bár a recept nem bonyolult, a legjobb eredmény eléréséhez némi odafigyelés szükséges.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 150 Gram darált dió Hozzáadott
  • 200 gms cukor Hozzáadott
  • 3 tojásfehérje Hozzáadott
  • 150 Gram liszt Hozzáadott
  • 150 g baracklekvár Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval. Apránként adjuk hozzá a cukrot, és verjük tovább a habot.

2. Lépés

Keverjük össze a darált diót a liszttel, majd vegyítsük ezt az anyagot a felvert tojásfehérjehez.

3. Lépés

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a sütemény alapját és kenjük meg egy vékony réteg baracklekvárral.

4. Lépés

Sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd beletesszük a tepsit, és körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranybarna.

5. Lépés

Ha kész, akkor vegyük ki az előmelegített sütőből, és hagyjuk hűlni.

6. Lépés

A hűlt sütit kockára vágjuk, és ünnepi alkalmakkor, de akár a hétköznapokon, reggelire vagy ebéd utáni desszertnek is tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új