Forrás: Mykola Lunov from Canva
Diós muffinok
Recept finom diós muffinok készítéséhez, amelyek tökéletesek egy ünnepségre vagy csak nassolni.
Hozzávalók
- 300 g sima liszt
- 2 TK sütőpor
- 200 g Cukor
- 100 g Dió
- 250 ml Tej
- 100 g Vaj
- csipetnyi só
- 2 db Tojás
- 1 TK vanília kivonat
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy muffinformát, és helyezzünk bele papírkosárkákat.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy tálban. A diót konyhai robotgéppel apró darabokra törjük - ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl finom. Keverjük össze őket a liszttel.
Egy másik tálban keverje össze a tejet, az olvasztott vajat, a tojásokat és a vaníliakivonatot.
Lassan adjuk hozzá a száraz keveréket a nedveshez, és óvatosan keverjük össze - én fakanalat használok, hogy óvatosan összekeverjük a hozzávalókat.
Ossza az előkészített tésztát a kosárkákba, nem lehet majdnem csordultig tölteni őket - a muffinok szépen megemelkednek. Szórjuk meg őket még néhány apró diódarabbal.
Süssük őket 20 percig, amíg aranybarnára sülnek. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk a muffinokat egy kicsit hűlni.