HIRDETŐ

Forrás: Mykola Lunov from Canva

Diós muffinok

Recept finom diós muffinok készítéséhez, amelyek tökéletesek egy ünnepségre vagy csak nassolni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 300 g sima liszt Hozzáadott
  • 2 TK sütőpor Hozzáadott
  • 200 g Cukor Hozzáadott
  • 100 g Dió Hozzáadott
  • 250 ml Tej Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 1 TK vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy muffinformát, és helyezzünk bele papírkosárkákat.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy tálban. A diót konyhai robotgéppel apró darabokra törjük - ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl finom. Keverjük össze őket a liszttel.

3. Lépés

Egy másik tálban keverje össze a tejet, az olvasztott vajat, a tojásokat és a vaníliakivonatot.

4. Lépés

Lassan adjuk hozzá a száraz keveréket a nedveshez, és óvatosan keverjük össze - én fakanalat használok, hogy óvatosan összekeverjük a hozzávalókat.

5. Lépés

Ossza az előkészített tésztát a kosárkákba, nem lehet majdnem csordultig tölteni őket - a muffinok szépen megemelkednek. Szórjuk meg őket még néhány apró diódarabbal.

6. Lépés

Süssük őket 20 percig, amíg aranybarnára sülnek. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk a muffinokat egy kicsit hűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új