Forrás: FB: gluténmentes élet
Diós-vaníliás hókifli
Bevallom, karácsonykor nálunk kötelező a diós-vaníliás hókifli készítése, aminek a receptjét most megosztom veletek. Az évek során tökéletesítettem a receptet, így a végeredmény kitűnően illatozó, omlós finomság. Különlegessége, hogy nincs benne se tojás, se élesztő!
Hozzávalók
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 Csomag vaníliás cukor
- csipet só
- Csokonya (tetejére)
Eljárás
Keverjük össze a lisztet a darált dióval, a porcukorral, a vaníliás cukorral és csipet sóval. Ne feledjük, a darált dió és a só hozzáadásával a tészta íze sokkal intenzívebbé válik!
Adjuk hozzá a margarint, és dolgozzuk össze a tésztát. Nagyon fontos, hogy margarint használjunk, és ne vajat! Az íze pont ettől lesz jobb.
Formázzuk meg a kifliket a tésztából. A legjobb, ha egyforma nagyságúak, hogy egyenletesen süljenek meg.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 15 perc alatt szép világosra sütjük őket. Figyeljünk rá, hogy ne égjenek meg, mert könnyen odakapnak!
Amint kihűltek, hempergessük bele őket a porcukorba. Erre a lépésre nagyon odafigyelek, hogy minden kifli egyenletesen cukros legyen, hiszen ettől lesznek igazán hókifli-szerűek.