HIRDETŐ

Forrás: FB: gluténmentes élet

Diós-vaníliás hókifli

Bevallom, karácsonykor nálunk kötelező a diós-vaníliás hókifli készítése, aminek a receptjét most megosztom veletek. Az évek során tökéletesítettem a receptet, így a végeredmény kitűnően illatozó, omlós finomság. Különlegessége, hogy nincs benne se tojás, se élesztő!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 20 dkg darált dió Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
  • 20 dkg margarin Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • Csokonya (tetejére) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a darált dióval, a porcukorral, a vaníliás cukorral és csipet sóval. Ne feledjük, a darált dió és a só hozzáadásával a tészta íze sokkal intenzívebbé válik!

2. Lépés

Adjuk hozzá a margarint, és dolgozzuk össze a tésztát. Nagyon fontos, hogy margarint használjunk, és ne vajat! Az íze pont ettől lesz jobb.

3. Lépés

Formázzuk meg a kifliket a tésztából. A legjobb, ha egyforma nagyságúak, hogy egyenletesen süljenek meg.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 15 perc alatt szép világosra sütjük őket. Figyeljünk rá, hogy ne égjenek meg, mert könnyen odakapnak!

5. Lépés

Amint kihűltek, hempergessük bele őket a porcukorba. Erre a lépésre nagyon odafigyelek, hogy minden kifli egyenletesen cukros legyen, hiszen ettől lesznek igazán hókifli-szerűek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új