HIRDETŐ

Forrás: FB: Egy szelet tortát?

Disznósajt

A disznósajtot tölthetjük megtisztított gyomorba, amit összevarrunk, vagy nagyobb zacskóba.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg szép, zsíros disznónyereg Hozzáadott
  • 1 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 5 dkg hagyma Hozzáadott
  • 1 Csésze tejföl (minél sűrűbb, annál jobb) Hozzáadott
  • 2 dkg Hozzáadott
  • 5 dkg pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál cayenne-i bors (elhagyható, aki nem szereti csípősre) Hozzáadott
  • Bél, amit töltünk (sertés vagy szintetikus is megfelel) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A disznónyereget be kell darálni egy húsdarálóval. Én nagy lyukú darálótajt szoktam használni, mert szeretem, ha látszódnak a hús darabkák. Személyes tapasztalat: a disznósajt nem lesz finom, ha nem zsíros a hús. A disznóhús alapvetően száraz, a zsír teszi finommá.

2. Lépés

A darált húshoz adjuk hozzá a fokhagymát, hagymát és a tejfölt, és fűszerezzük sóval, paprikával és, ha szeretjük, cayenne-i borssal. Itt fontos, hogy jó minőségű fűszereket használjunk, hiszen ezek adják meg a végeredmény ízének nagy részét.

3. Lépés

A húsmasszát alaposan dolgozzuk össze, szinte gyúrjuk össze, hogy minden összetevő jól elkeveredjen, és töltőprésben töltsük a bélbe. Az sem baj, ha a masszát egy éjszakára pihentetjük a hűtőben, így az összes aroma összeér.

4. Lépés

A töltött béllel együtt a húst lógassuk ki a szabadba, ahol hagyjuk, hogy természetesen meginduljon a fermentáció. Én a hátsó kertemben szoktam kifüggeszteni, ahol a levegő közepesen hűvös és száraz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új