HIRDETŐ

Forrás: FB: Egy szelet tortát?

Disznósajt

A disznósajtot tölthetjük megtisztított gyomorba, amit összevarrunk, vagy nagyobb zacskóba.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg szép, zsíros disznónyereg Hozzáadott
  • 1 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 5 dkg hagyma Hozzáadott
  • 1 Csésze tejföl (minél sűrűbb, annál jobb) Hozzáadott
  • 2 dkg Hozzáadott
  • 5 dkg pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál cayenne-i bors (elhagyható, aki nem szereti csípősre) Hozzáadott
  • Bél, amit töltünk (sertés vagy szintetikus is megfelel) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A disznónyereget be kell darálni egy húsdarálóval. Én nagy lyukú darálótajt szoktam használni, mert szeretem, ha látszódnak a hús darabkák. Személyes tapasztalat: a disznósajt nem lesz finom, ha nem zsíros a hús. A disznóhús alapvetően száraz, a zsír teszi finommá.

2. Lépés

A darált húshoz adjuk hozzá a fokhagymát, hagymát és a tejfölt, és fűszerezzük sóval, paprikával és, ha szeretjük, cayenne-i borssal. Itt fontos, hogy jó minőségű fűszereket használjunk, hiszen ezek adják meg a végeredmény ízének nagy részét.

3. Lépés

A húsmasszát alaposan dolgozzuk össze, szinte gyúrjuk össze, hogy minden összetevő jól elkeveredjen, és töltőprésben töltsük a bélbe. Az sem baj, ha a masszát egy éjszakára pihentetjük a hűtőben, így az összes aroma összeér.

4. Lépés

A töltött béllel együtt a húst lógassuk ki a szabadba, ahol hagyjuk, hogy természetesen meginduljon a fermentáció. Én a hátsó kertemben szoktam kifüggeszteni, ahol a levegő közepesen hűvös és száraz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek