Forrás: canva
Dubarry szelet
Nagyon szeretem a Dubarry szeletet, mindig az jut eszembe róla, hogy mennyire szerette kiskoromban nagymamám ezt a sütit.
Hozzávalók
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 Csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 6 evőkanál kakaópor
- 1 l tej
- 2 pudingpor (én vaníliásat szoktam)
- 5 evőkanál cukor a krémnek
- 25 dkg margarin
- 35 dkg porcukor
- 1 Csomag vaníliás cukor a krémnek
- 2 evőkanál rum
- háztartási kekszet a tetejére
Eljárás
Először is a tojásokat, cukrot, és a sót egy tálba teszünk és jól felverjük (Itt fontos, hogy kemény habos legyen). Majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaót és a vaníliás cukrot.Folyamatosan keverve, szép sima tésztává dolgozzuk össze.
Ezután őzgerinc formába öntjük a masszát-én sütőpapírt szoktam alá tenni, hogy könnyebben ki lehessen venni- és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Érdemes a sütés végén tűpróbát végezni.
Közben elkészítjük a krémet: a tejet feltesszük forrni, a pudingport elkeverjük a cukorral és a tejhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett, sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt a piskóta, megkenjük a krémmel. Tegyük félre hűlni.
Közben készítsük el a margarin krémet: a margarint habosítsuk fel a porcukorral, vaníliás cukorral. Majd hozzáadjuk a rumot.
Amikor már a pudingos krém is teljesen kihűlt, rákenjük a margarinos krémet, majd ráhelyezzük a háztartási kekszet.