HIRDETŐ

Forrás: canva

Dubarry szelet

Nagyon szeretem a Dubarry szeletet, mindig az jut eszembe róla, hogy mennyire szerette kiskoromban nagymamám ezt a sütit.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 tojás Hozzáadott
  • 6 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 6 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 tasak sütőpor Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 6 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 2 pudingpor (én vaníliásat szoktam) Hozzáadott
  • 5 evőkanál cukor a krémnek Hozzáadott
  • 25 dkg margarin Hozzáadott
  • 35 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor a krémnek Hozzáadott
  • 2 evőkanál rum Hozzáadott
  • háztartási kekszet a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is a tojásokat, cukrot, és a sót egy tálba teszünk és jól felverjük (Itt fontos, hogy kemény habos legyen). Majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaót és a vaníliás cukrot.Folyamatosan keverve, szép sima tésztává dolgozzuk össze.

2. Lépés

Ezután őzgerinc formába öntjük a masszát-én sütőpapírt szoktam alá tenni, hogy könnyebben ki lehessen venni- és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Érdemes a sütés végén tűpróbát végezni.

3. Lépés

Közben elkészítjük a krémet: a tejet feltesszük forrni, a pudingport elkeverjük a cukorral és a tejhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett, sűrűre főzzük.

4. Lépés

Amikor kihűlt a piskóta, megkenjük a krémmel. Tegyük félre hűlni.

5. Lépés

Közben készítsük el a margarin krémet: a margarint habosítsuk fel a porcukorral, vaníliás cukorral. Majd hozzáadjuk a rumot.

6. Lépés

Amikor már a pudingos krém is teljesen kihűlt, rákenjük a margarinos krémet, majd ráhelyezzük a háztartási kekszet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új