HIRDETŐ

Forrás: freepik

Duna hullám

Nekem a Duna hullám az egyik kedvenc desszertem, mert ötvözi a gyümölcsös frissességet a krémes, édes ízvilággal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 20 dkg cukor Hozzáadott
  • 30 dkg önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 5 dkg kakaópor Hozzáadott
  • 50 dkg barack (konzerv is jó) Hozzáadott
  • 5 dl tej Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

. Először a tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd össze a cukorral, majd add hozzá a lisztet, a sütőport, a vajat és a kakaóport. Én itt szoktam egy csipet sót is hozzáadni, mert úgy érzem, kiemeli a kakaó ízét.

2. Lépés

A fehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan dolgozd a kakaós masszához. Itt fontos, hogy ne keverd túl az egészet, mert akkor a fehérje elveszti a lendületét, és nem lesz szép habos a tésztád.

3. Lépés

Az egészet öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) süsd aranybarnára. Az én sütőmben ez nagyjából 25-30 perc.

4. Lépés

Eközben készítsd el a pudingot: a tejet forrald fel a vaníliás cukorral, majd add hozzá a pudingport és folyamatos keverés mellett főzd besűrűsödésig. Jó tanács: ha már forró, kezdd el keverni, nehogy leégjen.

5. Lépés

Amikor a tészta megsült, borítsd rá a barackokat és öntsd nyakon a pudinggal. Ezután tedd hűtőbe és tálald, amikor már meghűlt és megdermedt az egész.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új