Forrás: freepik
Duna hullám
Nekem a Duna hullám az egyik kedvenc desszertem, mert ötvözi a gyümölcsös frissességet a krémes, édes ízvilággal.
Hozzávalók
- 3 ks tojás
- 20 dkg cukor
- 30 dkg önserkentő liszt
- 1 Csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg kakaópor
- 50 dkg barack (konzerv is jó)
- 5 dl tej
- 2 Csomag vaníliás cukor
- csipet só
Eljárás
. Először a tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd össze a cukorral, majd add hozzá a lisztet, a sütőport, a vajat és a kakaóport. Én itt szoktam egy csipet sót is hozzáadni, mert úgy érzem, kiemeli a kakaó ízét.
A fehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan dolgozd a kakaós masszához. Itt fontos, hogy ne keverd túl az egészet, mert akkor a fehérje elveszti a lendületét, és nem lesz szép habos a tésztád.
Az egészet öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) süsd aranybarnára. Az én sütőmben ez nagyjából 25-30 perc.
Eközben készítsd el a pudingot: a tejet forrald fel a vaníliás cukorral, majd add hozzá a pudingport és folyamatos keverés mellett főzd besűrűsödésig. Jó tanács: ha már forró, kezdd el keverni, nehogy leégjen.
Amikor a tészta megsült, borítsd rá a barackokat és öntsd nyakon a pudinggal. Ezután tedd hűtőbe és tálald, amikor már meghűlt és megdermedt az egész.