HIRDETŐ

Forrás: freepik

Duna hullám

Nekem a Duna hullám az egyik kedvenc desszertem, mert ötvözi a gyümölcsös frissességet a krémes, édes ízvilággal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 20 dkg cukor Hozzáadott
  • 30 dkg önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 5 dkg kakaópor Hozzáadott
  • 50 dkg barack (konzerv is jó) Hozzáadott
  • 5 dl tej Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

. Először a tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd össze a cukorral, majd add hozzá a lisztet, a sütőport, a vajat és a kakaóport. Én itt szoktam egy csipet sót is hozzáadni, mert úgy érzem, kiemeli a kakaó ízét.

2. Lépés

A fehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan dolgozd a kakaós masszához. Itt fontos, hogy ne keverd túl az egészet, mert akkor a fehérje elveszti a lendületét, és nem lesz szép habos a tésztád.

3. Lépés

Az egészet öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) süsd aranybarnára. Az én sütőmben ez nagyjából 25-30 perc.

4. Lépés

Eközben készítsd el a pudingot: a tejet forrald fel a vaníliás cukorral, majd add hozzá a pudingport és folyamatos keverés mellett főzd besűrűsödésig. Jó tanács: ha már forró, kezdd el keverni, nehogy leégjen.

5. Lépés

Amikor a tészta megsült, borítsd rá a barackokat és öntsd nyakon a pudinggal. Ezután tedd hűtőbe és tálald, amikor már meghűlt és megdermedt az egész.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek