HIRDETŐ
Ecetes almapaprika
Az ecetes almapaprika egy kiváló magyar párolt paprika recept. Csupán néhány egyszerű, de ízletes hozzávalóra van szükség hozzá, mint az alma, a paprika, a cukor és az ecet.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g zöldpaprika
- 1 nagy alma
- 1 hagyma
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 2 dl víz
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Tisztítsuk meg az almát, és vágjuk apróra.
2. Lépés
Tisztítsuk meg a paprikákat, távolítsuk el a magjaikat, és vágjuk őket vékony csíkokra.
3. Lépés
Heat egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk, amíg aranybarna színű nem lesz.
4. Lépés
Adjuk hozzá az almát és a paprikát, majd adjuk hozzá a cukrot és a sót.
5. Lépés
Fedjük le, és főzzük 10 percig.
6. Lépés
Adjuk hozzá az ecetet, majd főzzük további 10 percig, míg a paprika puha nem lesz.
7. Lépés
Szerveréljük forrón, friss kenyerrel, vagy hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőbe, hogy később kiváló hideg ételként szolgáljon.