HIRDETŐ

Ecetes almapaprika

Az ecetes almapaprika egy kiváló magyar párolt paprika recept. Csupán néhány egyszerű, de ízletes hozzávalóra van szükség hozzá, mint az alma, a paprika, a cukor és az ecet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 nagy alma Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál almaecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgó olaj Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg az almát, és vágjuk apróra.

2. Lépés

Tisztítsuk meg a paprikákat, távolítsuk el a magjaikat, és vágjuk őket vékony csíkokra.

3. Lépés

Heat egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk, amíg aranybarna színű nem lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá az almát és a paprikát, majd adjuk hozzá a cukrot és a sót.

5. Lépés

Fedjük le, és főzzük 10 percig.

6. Lépés

Adjuk hozzá az ecetet, majd főzzük további 10 percig, míg a paprika puha nem lesz.

7. Lépés

Szerveréljük forrón, friss kenyerrel, vagy hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőbe, hogy később kiváló hideg ételként szolgáljon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új