HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/jfqtorZsLwJ3F7VZWl_g/56210fe3b67f843c6a55c9e8cb83d4.jpeg)
Ecetes cukkini és padlizsán
ECETES CUKKINI és PADLIZSÁN ➡️ remek kiegészítője a grillhúsoknak. Ráadásul akár egy hétig is előkészítheti a grillezés előtt, mert ha pihen, még finomabb 😉
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 200 ml olívaolaj
- 150 ml ecet
- 6 db fokhagymagerezd
- 1 db chili paprika
- Petrezselyem zöld
- só
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A cukkinit és a padlizsánt 0,5 cm vastag szeletekre vágom és aranybarnára sütöm száraz serpenyőben.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/jfqtorZsLwJ3F7VZWl_g/410efe2b4bcb01a07f2b68ce01a92c.jpeg)
2. Lépés
Közben egy tálban összekeverem az olívaolajat az ecettel, hozzáadok 5-6 gerezd fokhagymát, csili paprikát, petrezselyem zöldjét - mindent apróra vágva és egy kevés sót.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/jfqtorZsLwJ3F7VZWl_g/f08033e55966f031fd7f4a381caf5d.jpeg)
3. Lépés
Ebbe a marinádba belehelyezem a sütött zöldségféléket úgy, hogy teljesen el legyenek merülve. Legalább egy éjszakára hagyom állni. Legfinomabb jól lehűtve. 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/jfqtorZsLwJ3F7VZWl_g/62872b651d3df3ffedc99972fa68cd.jpeg)