HIRDETŐ
Ecetes cukkini és padlizsán
ECETES CUKKINI és PADLIZSÁN ➡️ remek kiegészítője a grillhúsoknak. Ráadásul akár egy hétig is előkészítheti a grillezés előtt, mert ha pihen, még finomabb 😉
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 200 ml olívaolaj
- 150 ml ecet
- 6 db fokhagymagerezd
- 1 db chili paprika
- Petrezselyem zöld
- só
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A cukkinit és a padlizsánt 0,5 cm vastag szeletekre vágom és aranybarnára sütöm száraz serpenyőben.
2. Lépés
Közben egy tálban összekeverem az olívaolajat az ecettel, hozzáadok 5-6 gerezd fokhagymát, csili paprikát, petrezselyem zöldjét - mindent apróra vágva és egy kevés sót.
3. Lépés
Ebbe a marinádba belehelyezem a sütött zöldségféléket úgy, hogy teljesen el legyenek merülve. Legalább egy éjszakára hagyom állni. Legfinomabb jól lehűtve. 😋