HIRDETŐ
Forrás: 5PH from Getty Images
Ecetes torma
Az ecetes torma egy ízletes és egészséges étel, mely tradicionális magyar fogás. Kitűnő kiegészítője lehet bármely húsételnek, különösen a sült húsoknak. A torma erős íze és az ecet savanykás hatása egyedülálló ízkombinációt eredményez. Egyszerű előkészíteni és gyorsan elkészíthető.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 200 g friss torma
- 5 ek cukor
- 1 tk só
- 100 ml ecet
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
A tormát meghámozzuk és lereszeljük egy finom reszelőn.
2. Lépés
Hozzáadjuk a cukrot, a sót és az ecetet, majd jól összekeverjük.
3. Lépés
Hagyjuk állni 10 percet, hogy az ízek jól összeérjenek.
4. Lépés
Tisztán és hűvös helyen tároljuk, lehetőleg üveg edényben.
5. Lépés
Tálalás előtt egy kis idővel vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.