HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Édes és fűszeres chilis pác mártás

Ez az édes chilis pác tökéletes egyensúlyt teremt az édes és a fűszeres ízek között, egy olyan pikáns ízzel, amely táncra készteti az ízlelőbimbókat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 csésze édes chiliszósz Hozzáadott
  • 14 csésze rizsecet Hozzáadott
  • 14 csésze Könnyű szójaszósz Hozzáadott
  • 14 csésze Méz Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál Apróra vágott friss gyömbér Hozzáadott
  • Egy lime héja Hozzáadott
  • Egy lime leve Hozzáadott
  • 1 teáskanál szezámolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Kezdje az összes hozzávaló előkészítésével, ez nemcsak gyorsabbá teszi a folyamatot, de azt is biztosítja, hogy semmit ne felejtsen el. Ne feledje, hogy az édes chiliszósz a pác alapjául szolgál, és ez adja a fő ízprofilt, ezért válasszon olyat, amelyet igazán szeret.

2. Lépés

Egy közepes méretű serpenyőben keverje össze az édes chiliszószt, a rizsecetet, a szójaszószt és a mézet. Közepes lángon folyamatosan keverjük ezeket az összetevőket, amíg össze nem olvadnak, általában 3-4 percig.

3. Lépés

Amíg a keverék melegszik, aprítsa fel a fokhagymát és a gyömbért. Ez biztosítja, hogy jól beépüljenek a páclébe, és hatékonyabban adják ki az ízeket.

4. Lépés

Adja hozzá a felaprított fokhagymát és a gyömbért a serpenyőbe, és keverje össze. Ne féljünk hozzáadni néhány extra gerezd fokhagymát, ha rajongunk érte, ez csak fokozza az ízeket!

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá a lime héját, a lime levét és a szezámolajat a serpenyőbe. A lime héja sokkal intenzívebben hozza ki a citrusok ízét, mint a citromlé önmagában, a szezámolaj pedig mélységet és gazdagságot kölcsönöz a pácnak.

6. Lépés

A pácot még 3-4 percig jól megkeverjük. Mostanra az édes chilipácnak kissé össze kell csökkennie és be kell sűrűsödnie. Csökkentse a hőfokot, és hagyja még néhány percig párolódni, időnként megkeverve.

7. Lépés

Ha kihűlt, a pác készen áll a felhasználásra. Légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben akár 10 napig is eltartható. Ne aggódjon, ha a hűtőszekrényben a pác kicsit jobban besűrűsödik, felmelegítés után ismét fellazul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek