Édes Joghurtos lángos
A joghurtos lángos egy igazi gasztronómiai csemege, mely mindenki szívében hagy egy édes emléket. Különleges a tészta alapja, hiszen joghurttal készül, ami szuper puha és rugalmas lángost eredményez. Ideális választás reggelire, uzsonnára vagy akár egy kiadós ebéd kísérője is lehet, finom és tápláló!
Hozzávalók
- 500 g búzaliszt
- 250 g tejföl
- 200 g joghurt
- 25 g élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 l olaj a sütéshez
- fokhagyma, só tejföl reszelt sajt a tetejére
Eljárás
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót.
Morzsoljuk bele az élesztőt, majd adjuk hozzá a joghurtot és a tejfölt.
Dolgozzuk össze a tésztát kézzel, majd takarjuk le és hagyjuk kelni kb. 1 órán át meleg helyen.
Gyúrjuk át ismét a tésztát, válasszuk 8 részre, formázzunk belőlük golyókat, majd hagyjuk további fél órán át kelni.
A gázrózsán hevítsünk fel bő olajat. Lángosonként nyújtsuk ki a tésztagolyókat és süssük ki őket az olajban mindkét oldalukon aranysárgára.
Csepegtessük le a sült lángosokat papírtörlőn, majd még melegen dörzsöljük be a fokhagymával, sózzuk, tegyünk rá tejfölt és szórjuk meg reszelt sajttal.