HIRDETŐ

Édes Joghurtos lángos

A joghurtos lángos egy igazi gasztronómiai csemege, mely mindenki szívében hagy egy édes emléket. Különleges a tészta alapja, hiszen joghurttal készül, ami szuper puha és rugalmas lángost eredményez. Ideális választás reggelire, uzsonnára vagy akár egy kiadós ebéd kísérője is lehet, finom és tápláló!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 250 g tejföl Hozzáadott
  • 200 g joghurt Hozzáadott
  • 25 g élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 l olaj a sütéshez Hozzáadott
  • fokhagyma, só tejföl reszelt sajt a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót.

2. Lépés

Morzsoljuk bele az élesztőt, majd adjuk hozzá a joghurtot és a tejfölt.

3. Lépés

Dolgozzuk össze a tésztát kézzel, majd takarjuk le és hagyjuk kelni kb. 1 órán át meleg helyen.

4. Lépés

Gyúrjuk át ismét a tésztát, válasszuk 8 részre, formázzunk belőlük golyókat, majd hagyjuk további fél órán át kelni.

5. Lépés

A gázrózsán hevítsünk fel bő olajat. Lángosonként nyújtsuk ki a tésztagolyókat és süssük ki őket az olajban mindkét oldalukon aranysárgára.

6. Lépés

Csepegtessük le a sült lángosokat papírtörlőn, majd még melegen dörzsöljük be a fokhagymával, sózzuk, tegyünk rá tejfölt és szórjuk meg reszelt sajttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új