HIRDETŐ

Édes meggyleves krémes pudinggal

A meggyleves pudinggal az egyik legklasszikusabb magyar édesség, amely kiváló választás lehet vendégváró alkalmakra, vagy egy egyszerű hétköznapi desszertre is. Az édes meggyleves krémes pudinggal kombinálva egyszerűen isteni ízű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 300 g magozott meggy Hozzáadott
  • 1 ks vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 50 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 dl habtejszín Hozzáadott
  • 50 g dió Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A diót egy serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk az 1 evőkanál cukrot, és addig keverjük, míg a cukor teljesen elolvad, és a dió szépen bevonódik a karamellből. Egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük, és hűlni hagyjuk.

2. Lépés

A meggyet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a barna cukrot, és kevergetjük, míg a meggy teljesen össze nem esik, és a cukor teljesen elolvad.

3. Lépés

Közben egy másik lábasban a pudingport elkeverjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik.

4. Lépés

Ha a puding elkészült, hozzáadjuk a habtejszínt, és addig keverjük, amíg szépen elkeveredik.

5. Lépés

A meggylevest tálakba kanalazzuk, majd a tetejére kanalazzuk a pudingot.

6. Lépés

Végül a karamellizált diót összetörjük, és a puding tetejére szórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új