Édes meggyleves krémes pudinggal
A meggyleves pudinggal az egyik legklasszikusabb magyar édesség, amely kiváló választás lehet vendégváró alkalmakra, vagy egy egyszerű hétköznapi desszertre is. Az édes meggyleves krémes pudinggal kombinálva egyszerűen isteni ízű.
Hozzávalók
- 300 g magozott meggy
- 1 ks vaníliás pudingpor
- 500 ml tej
- 50 g barna cukor
- 1 dl habtejszín
- 50 g dió
- 1 evőkanál cukor
Eljárás
A diót egy serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk az 1 evőkanál cukrot, és addig keverjük, míg a cukor teljesen elolvad, és a dió szépen bevonódik a karamellből. Egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük, és hűlni hagyjuk.
A meggyet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a barna cukrot, és kevergetjük, míg a meggy teljesen össze nem esik, és a cukor teljesen elolvad.
Közben egy másik lábasban a pudingport elkeverjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Ha a puding elkészült, hozzáadjuk a habtejszínt, és addig keverjük, amíg szépen elkeveredik.
A meggylevest tálakba kanalazzuk, majd a tetejére kanalazzuk a pudingot.
Végül a karamellizált diót összetörjük, és a puding tetejére szórjuk.