HIRDETŐ

Édes-savanyú Almaleves recept

Egy frissítő, édes-savanyú leves amit hidegen és melegen is fogyaszthatunk. Az alma friss, üdítő íze ideális választás a meleg nyári napokra, de a téli hidegben is megtartja kellemes, hűsítő hatását.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy alma Hozzáadott
  • 1 citrom leve és héja Hozzáadott
  • 1 rúd Fahéj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál búzadara Hozzáadott
  • Tejszín és mentalevél a tálaláshoz (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A citromot is meghámozzuk, és a héját vékony csíkokra vágjuk. A citromot kifacsarjuk.

2. Lépés

Az almát, a citromlevet, a citromhéjat, a fahéjat, a sót és a cukrot egy lábasba tesszük, hozzáöntjük a vizet, majd fedő alatt, közepes lángon főzzük 15-20 percig, vagy amíg az alma megpuhul.

3. Lépés

Amikor az alma megpuhult, botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük a tűzhelyre. Beleszórjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetve főzzük további 5-10 percig.

4. Lépés

Ha szükséges, még ízesíthetjük cukorral, sóval vagy citromlével. Tálaláskor tejszínnel és friss mentalevéllel díszíthetjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek