HIRDETŐ

Édes-savanyú Almaleves recept

Egy frissítő, édes-savanyú leves amit hidegen és melegen is fogyaszthatunk. Az alma friss, üdítő íze ideális választás a meleg nyári napokra, de a téli hidegben is megtartja kellemes, hűsítő hatását.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy alma Hozzáadott
  • 1 citrom leve és héja Hozzáadott
  • 1 rúd Fahéj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál búzadara Hozzáadott
  • Tejszín és mentalevél a tálaláshoz (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A citromot is meghámozzuk, és a héját vékony csíkokra vágjuk. A citromot kifacsarjuk.

2. Lépés

Az almát, a citromlevet, a citromhéjat, a fahéjat, a sót és a cukrot egy lábasba tesszük, hozzáöntjük a vizet, majd fedő alatt, közepes lángon főzzük 15-20 percig, vagy amíg az alma megpuhul.

3. Lépés

Amikor az alma megpuhult, botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük a tűzhelyre. Beleszórjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetve főzzük további 5-10 percig.

4. Lépés

Ha szükséges, még ízesíthetjük cukorral, sóval vagy citromlével. Tálaláskor tejszínnel és friss mentalevéllel díszíthetjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új