Édes-savanyú Almaleves recept
Egy frissítő, édes-savanyú leves amit hidegen és melegen is fogyaszthatunk. Az alma friss, üdítő íze ideális választás a meleg nyári napokra, de a téli hidegben is megtartja kellemes, hűsítő hatását.
Hozzávalók
- 4 nagy alma
- 1 citrom leve és héja
- 1 rúd Fahéj
- 1 csipet só
- 4 evőkanál cukor
- 11⁄2 l víz
- 2 evőkanál búzadara
- Tejszín és mentalevél a tálaláshoz (opcionális)
Eljárás
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A citromot is meghámozzuk, és a héját vékony csíkokra vágjuk. A citromot kifacsarjuk.
Az almát, a citromlevet, a citromhéjat, a fahéjat, a sót és a cukrot egy lábasba tesszük, hozzáöntjük a vizet, majd fedő alatt, közepes lángon főzzük 15-20 percig, vagy amíg az alma megpuhul.
Amikor az alma megpuhult, botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük a tűzhelyre. Beleszórjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetve főzzük további 5-10 percig.
Ha szükséges, még ízesíthetjük cukorral, sóval vagy citromlével. Tálaláskor tejszínnel és friss mentalevéllel díszíthetjük.