HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Édes-savanyú egyszerűen
Az üveges uncle bens házi verziója.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
A csirkéhez
- 80 dkg csirkemellfilé
- 3 ek szójaszósz
- 1 csipet só
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 ek olívaolaj
A szószhoz
- 2 dl ananászlé
- 25 dkg ananászkonzerv
- 1 ks közepes piros kaliforniai paprika
- 11⁄2 evőkanál étkezési keményítő
- 3 ek sűrített paradicsom
- 3 ek szójaszósz
- 11⁄2 ek almaecet
- 11⁄2 ek méz
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A csirkemellet felkockázzuk vagy felcsíkozzuk. Ráöntjük a szójaszószt, a fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk 15 percig. Az olívaolajat felhevítjük egy nagy serpenyőben vagy wokban, és nagy lángon pár perc alatt körbepirítjuk.
2. Lépés
A szószhoz az ananászkonzervnek felfogjuk a levét, a karikákat felkockázzuk. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk. A keményítőt, paradicsompürét, almaecetet, szójaszószt és a mézet egy kis tálba tesszük, felöntjük az ananászlével, és csomómentesre keverjük.
3. Lépés
Ráöntjük a csirkére, és kis lángon 20 percig főzzük. Hozzáadjuk az ananászt és a paprikát, és még 5 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot. Főtt rizzsel tálaljuk.