HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Édes-savanyú egyszerűen

Az üveges uncle bens házi verziója.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A csirkéhez

  • 80 dkg csirkemellfilé Hozzáadott
  • 3 ek szójaszósz Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 ek olívaolaj Hozzáadott

A szószhoz

  • 2 dl ananászlé Hozzáadott
  • 25 dkg ananászkonzerv Hozzáadott
  • 1 ks közepes piros kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 112 evőkanál étkezési keményítő Hozzáadott
  • 3 ek sűrített paradicsom Hozzáadott
  • 3 ek szójaszósz Hozzáadott
  • 112 ek almaecet Hozzáadott
  • 112 ek méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A csirkemellet felkockázzuk vagy felcsíkozzuk. Ráöntjük a szójaszószt, a fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk 15 percig. Az olívaolajat felhevítjük egy nagy serpenyőben vagy wokban, és nagy lángon pár perc alatt körbepirítjuk.

2. Lépés

A szószhoz az ananászkonzervnek felfogjuk a levét, a karikákat felkockázzuk. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk. A keményítőt, paradicsompürét, almaecetet, szójaszószt és a mézet egy kis tálba tesszük, felöntjük az ananászlével, és csomómentesre keverjük.

3. Lépés

Ráöntjük a csirkére, és kis lángon 20 percig főzzük. Hozzáadjuk az ananászt és a paprikát, és még 5 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot. Főtt rizzsel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új